Претрага
Претрага
Close this search box.

Vučеvić poslao jasnu poruku svima koji mislе kao Lalić i Gruhonjić: Nе dam im da im Novi Sad budе austrougarska pogranična južna varošica nеgo Srpska Atina, grad svih građana

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Predsednik Srpske napredne stranke i ministar odbrane Miloš Vučević istakao je da mnogi u državi ćute mnogi o važnim temama, koje su osetljive i koje mogu da dovedu da se nekim moćnicima zamere, komentarišući izjave novinarke Ane Lalić, kao i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića.

Nije demokratsko pravo da veličate ustaške zločince

-Nemam problem da kažem o svim temama koje su uvek bile osetljive i za Novi Sad i za Srbiju. Nikad nisam mogao da razumem da se neko bavi politikom, a da ne sme da priča o svim temama, o onima koje su ključne. Što se tiče Dinka Gruhonjića, a i Ane Lalić, pošto su isti, vidite jednu ogromnu mržnju prema svemu što je srpsko i što ima veze sa Srbijom. Možemo reći da je to njihovo demokratsko pravo, ali nije demokratsko pravo da veličate ustaške zločince i nije sloboda govora da nam veličate poglavnika fabrike smrti na prostoru Evrope i sveta. A vi to pričate kroz osmeh. Nije tu kraj njegovih opskurnih izjava, on kaže vidim hoće da grade neke crkve, a mi ćemo od njih praviti pabove, pivnice. Zamislite, baš priča o srpskim crkvama- rekao je Vučević i naglasio da oni pokušavaju sebe da predstave kao žrtve.

POKS se sad setio KiM, a za 10 godina vlasti u Novom Sadu nikada ga nisu spomenuli

-Oni koji su nasilnici, koji prete kulturnom, duhovnom i nacionalnom identitetu jednog naroda, koji veličaju najgore zločince, njima ne smemo dozvoliti da ispadnu žrtve. Jer oni sprovode verbalno nasilje i misle sve najgore o našem narodu i državi. Kao građanin se pitam, da li taj čovek može bude da predaje našoj deci, bude profesor? To je moralno i političko pitanje, to je pitanje krivično-pravne i profesionalne odgovornosti. Njima se neće ćutati, dobiće uvek vrlo jasan odgovor, bar što se mene tiče. Oni su mrzitelji svega što je srpsko. Dobro je što ste videli da na političkoj sceni neki koji napadaju i predsednika države i moju stranku da nije dovoljno patriotska, da ne štitimo dovoljno nacionalne i državne interese, da ne smeju da kritikuju i ništa da kažu oko Ane Lalić i Dinka Gruhonjića. Nema ni DSS, ni POKS, ni Dveri. Kao što ste mogli da vidite najlicemerniju izjavu POKS, da oni nisu protiv crkve na Limanu, već protiv crkve na tom mestu, jer će neko tu da ide u kupaćim gaćama. Oni su se sad setili Kosova i Metohije, ali bili na vlasti 10 godina u Novom Sadu i nikada KiM nisu spomenuli. Oni su koristili drugu reč- komunalna infrastruktura, a najviše su voleli javne nabavke. A KiM im je bila iza sedam brda. Koliko se sećam, oni su zaposlili Anu Lalić kao PR “Pozorišta mladih”. Idite pitajte Boru Novakovića da li osuđuje izjave Dinka Gruhonjića i Ane Lalić. Nemate odgovor. Građane na ovim izborima čeka odluka da li će biti za politiku koja donosi mržnju ili će multikulturalni grad sačuvati kao takav. To će odlučivati. Dinku Gruhonjiću kažem da nema potrebe da skvotuje nijednu crkvu, dobrodošao je tamo, čekaće ga pogača i so, kao i svi drugi građani. Kao što sam ja uvek bio dobrodošao i u srpske crkve, ali i rimokatoličke, evangelističke, protestantske, kao što razumem ljude koji su ateističkog opredeljenja. E tako nemojte da pričate da ćete od naših crkava da pravite pabove.

Žrtvе da ispadnеtе nеćеtе

Dinko Šakić našoj deci neće biti idol, nećete nam pričati o nekim novim nacijama, mi znamo kojem narodu pripadamo i kojim jezikom govorimo, jasan je bio Vučević.

-Žrtve da ispadnete nećete, jer vi pretite i vi prizivate najveće fašiste i naciste, vi ste pobornici i promoteri najvećih fašista i nacista. To ste zagovarali javno. Ja sam Srbin, rođen u Novom Sadu pre 50 godina. I šta ćete da mi kažete, ko me je tačno posrbio? Sram da ih bude. Oni to pričaju godinama, sad smo samo nešto više videli o medijima, to je njihova agenda i politička sve vreme. Narod se probudio, mediji su počeli da objavljuju, pa su videli u nekom širem obuhvati, ali se oni ne stide od toga. Nije smetalo Ani Lalić kada je bila PR “Pozorišta mladih”, a ja vodio Grad. Ali je učestvovala u filmovima koji su se pravili protiv mene. Ne znam šta sam joj loše učinio, valjda što pripadam ovom narodu, što nisam dao da od Novog Sada prave austrougarski provincijski grad, nego EPK. Ne dam im da Novi Sad bude austrougarska pogranična južna varošica. Nego Srpska Atina, grad svih građana. Niko ne sme da im preti, ne sme dlaka s glave da im fali, ali oni nisu nikakve žrtve. Oni sprovode nasilje- zaključio je ministar vojni.

dnevnik.rs

Tagovi:

7 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
26.03.2024 21:25

Ljudi u kojoj zemlji kretena mi zivimo, horor! 🙂

Last edited 24 Dana Ranije by SNS Uzivo
Gost
Pax
26.03.2024 21:43

Terajte tu žgadiju

Gost
Manojlo
26.03.2024 22:19

Sramota šta Vi pričate. Sa kom se takmičite sa takvim rečnikom, Vi kao da ste bolesni i opsednuti dokazivanjem da ste Srbin u Srbiji.
Budite jaki napolju, ako smete.

Last edited 24 Dana Ranije by Manojlo
Gost
Vazal Carski
27.03.2024 07:41

,,Не знам шта сам jоj лоше учинио,….,,Ту jе ваш проблем.Ви гледате да угодите онима коjи руше нашу Отачбину.Калкулишете као и увек,,Шта ако буде ово…или оно…,,Нема од тога ништа.

Gost
Mama
27.03.2024 09:05

Isuviše ste blagi prema neprijateljima ove zemlje,u tome je problem…da je drugačije ne bi se to dešavalo…

Gost
Сремац
27.03.2024 09:14

Свака ти част Милоше.Издајнике треба по Закону судити и сместити у апсану.

Gost
SNS Uzivo
27.03.2024 09:38

Bravo, jos zaglupljivanja kretena, jos! 🙂

Last edited 24 Dana Ranije by SNS Uzivo

Povezane vesti