Претрага
Претрага
Close this search box.

Vučić: Vesli Klark je ostavio “neizbrisiv” trag na Balkanu, ali ne puteve i pruge, već ubijanje srpske dece tokom agresije

Foto: Tanjug/ Sava Radanović

Predsednik Vučić odgovorio na navode bivšeg američkog i NATO generala Veslija Klarka da je Srbija ruski pion na Balkanu i da Vučić želi Veliku Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je svakome ko prati šta radi Srbija jasno da naša zemlja nije ničiji pion, ni američki, ni ruski, niti bilo koga drugog.

On je tako odgovorio na pitanje novinara posle obilaska mesta Rudno da prokomentariše navode bivšeg američkog i NATO generala Veslija Klarka da je Srbija ruski pion na Balkanu i da Vučić želi da stvori Veliku Srbiju.

“Moja poruka gospodinu Klarku je – svako ko prati šta radi Srbija, jasno mu je da mi nismo ničiji pioni. Ali kako nismo ruski, tako nismo ni američki. I nikada nećemo biti. Niti bilo čiji drugi. Ovde živi slobodarski narod, koji je uvek poštovao, više od svega cenio i ginuo za svoju slobodu. Jer je znao da nema preče stvari od slobode. Sloboda je od svih stvari najpreča. I to bi bilo dobro, da je tu lekciju još i 1999. savladao… Srbija neće da služi nikome. I ni jednoj velikoj sili. Srbija će da služi samo svom narodu”, poručio je Vučić.

Kako je rekao, Vesli Klark je ostavio svoj “neizbrisiv” trag na Balkanu, koji nisu bili ni putevi ni pruge, već, kako je istakao, ubijanje srpskog naroda i dece tokom agresije 1999. godine.

Vučić je dodao da se on uvek direktno obraća i da nema portparola i naveo da bi, da mu je ideja da stvara Veliku Srbiju, on to jasno rekao.

“Meni je drago da oni uživaju u napadima na Srbiju, to znači da smo osnažili i ojačali. I da pri tome moraju da se služe neistinama, jer to vam je dodatni dokaz da su prilično nemoćni u svojoj mržnji i lošem odnosu prema našoj zemlji”, ocenio je Vučić.

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti