Članovi dobrotvorne organizacije “World at Play“ u poseti Novom Sadu

       

Pomoćnica gradonačelnika Novog Sada Ljiljana Кoković primila je predstavnike dobrotvorne organizacije “World at Play“ iz Velsa koja okuplja volontere iz celog sveta čiji je cilj pokretanje mladih da učestvuju u volonterskom radu.

Članovi “World at Play“ organizacije peti put borave u Srbiji, a u Novom Sadu vreme provode aktivno radeći sa marginalizovanim grupama u Udruženju za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Grada Novog Sada, Svratištu za decu ulice, kao i u Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku.

“Izuzetno mi je zadovoljstvo da u ime Grada Novog Sada pozdravim predstavnike ‘World at Play’ organizacije i zahvalim na nesebičnoj podršci koju pružaju našim organizacijama i volonterima. Razmene iskustava i upoznavanje sa svetskim standardima rada sa socijalno ugroženim grupacijama su veoma značajni za lokalne organizacije poput Udruženja za pomoć MNRO, Svratišta za decu i Doma u Veterniku jer doprinose unapređenje rada zaposlenih i volontera. Кroz razne sadržaje i aktivnosti volonteri pomažu pojedincima da se u skladu sa svojim mogućnostima i interesovanjima maksimalno angažuju i učestvuju u društvenom životu“, rekla je Ljiljana Кoković.

Ona je takođe dodala da je radost koja nastaje tokom svakog susreta nemerljiva, a korisnici su svesni svih benefita i sa velikim interesovanjem učestvuju u svim aktivnostima, pomerajući svoje granice.

Volonteri iz Japana, Jemena, Indije, Škotske, Jordana, Hrvatske, Кoreje i SAD-a borave u Novom Sadu od 9. do 20. septembra. Za to vreme su imali priliku da se upoznaju sa znamenitostima Novog Sada i okoline, kulturom, običajima i tradicijom.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments