Foto: Shutterstock
Osim što đumbir ima široku primenu u kulinarstvu i medicini , potrebno je da znate da će vam pomoći pri sagorevanju masti, jačanje imuniteta kao i kod mučnine.

Đumbir je aromatična biljka koja potiče iz Azije ,a deo biljke koji se najviše koristi je koren.U prodavnicama koren đumbira možemo pronaći osim svež,u prahu kao i u kapsulama .

Foto: danas.rs

Sam po sebi je specifičnog ljutog ukusa.Odličan je dodatak čajevima u kombinaciji sa medom,pomaže kod kašlja kao i kod drugih upalnih procesa u organizmu. Snižava  holesterol i pospešuje rad creva.

Za pripremu ovog šota potrebno vam je:

đumbir

limun

Đumbir je potrebno oprati i nije neophodno oguliti koru. Iscediti limun ,iseckati đumbir i smesu sjediniti u blenderu i izblendajte. Preporuka je da na prazan stomak popijete ovaj šot, s tim da ukoliko napravite više nego što ste planirali višak možete odložiti u staklenu flašu i potom u frižider.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments