Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Izložba mozaika Ljiljane Rivić „NEBO BOJE MORA“ otvorena je u sredu 4. maja u Likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada.

Svi koji su zainteresovani imaće priliku da pogledaju izložbu do 16. maja

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

„Koja će slika i u glavama kojih ljudi izazvati bar mali potres u tajnoj riznici njihovog sećanja“, izgovara Lili Rivić glasno, dok korača sama, sigurnim korakom, kroz šumu.

Ljiljana Rivić rođena u Beogradu 1976. godine. Diplomirala na Akademiji SPC za umetnost i konservaciju 2005. godine na Zidnom slikarstvu.

Njeni mozaici se mogu videti na mnogim sakralnim objektima Srbije i Crne Gore. Prvih sto kvadrata mozaika u Kripti Hrama Svetog Save izvela je sa svojom ekipom mozaičara.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Pored sakralnih mozaika, izražava se i kroz svoju poetiku sveta od izmišljene jave, gde kamen približava boji i slika s njim.

Samostalne izložbe umetnica je imala u Budvi, Beogradu, Novom Sadu, pored toga učestvovala je na preko 60 grupnih izložbi u zemlji: Beograd, Novi Sad, Zaječar, Smederevska Palanka, Gornji Milanovac i mnogi drugi gradovi. Učesnik je većih broja kolonija: Herceg Novi, Banja Luka, Buljarice, Gamzigradska Banja, Trebinje.

Dobitnica je dve nagrade udruženja ULUPUD-a, 2012. godine, slikarsko-grafičke sekcije i 2017. godine, slikarsko-grafičke sekcije na oktobarskoj izložbi.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments