Претрага
Претрага
Close this search box.

Ove biljke OBAVEZNO morate da imate u vašoj spavaćoj sobi, bićete SREĆNIJI i PRODUKTIVNIJI tokom dana!

Foto: Apartment Therapy

Pošto zbog pandemije provodimo više vremena kod kuće nego ranije, trudimo se da okruženje oko sebe učinimo što prijatnijim. Ugodnoj atmosferi u velikoj meri doprinose biljke koje pored estetske funkcije imaju i niz drugih prednosti.

Kako prenosi portal Unilad, sobne biljke mogu imati pozitivan uticaj na naš život, osećaj sreće, ali i na produktivnost. Na osnovu 2.000 ispitanika, “The Joy Of Plants” je otkrio kako bi trebalo da izgleda optimalno radno okruženje koje je deo naše svakodnevne rutine.

Zanimljivo je da je od početka pandemije potražnja za sukulentima (biljaka čija je zajednička karakteristika da imaju mesnate i sočne listove ili stablo, a ređe i koren) naglo porasla, a neki britanski prodavci biljaka beleže prodaju i do 500. odsto više. Čini se da su kućne biljke pravi „lek” za mnoge.

Foto: agromedia.com

– Kao botaničar, fasciniran sam sve većim brojem naučnih studija koje pokazuju da boravak u blizini biljaka može poboljšati i mentalno i fizičko zdravlje – dodao je Vong.

Pored toga, ovaj naizgled jednostavan dodatak smanjuje stres, ublažava bol i čak povećava osećaj sopstvene vrednosti. Botaničar objašnjava da posmatranje žive biljke koja se menja i razvija svakog dana podstiče vašu pažnju, ublažava osećaj napetosti i anksioznosti.

najzena.rs/nsuzivo.rs

 

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага