Претрага
Претрага
Close this search box.

Više od 100 brodova preći će za deset dana preko 300 kilometara: Uživanje za avanturiste na Vojvođanskoj regati od  24. juna do 3. jula

Foto: regatavodevojvodine
Ova regata se održava 12. put i okuplja oko 300 učesnika, željnih avanture, a koji će ove godine sa skoro 100 brodova preći maršrutu od 300 kilometara za 10 dana, na relaciji Novi Sad – Bački Petrovac -Ruski Krstur – Srpski Miletić – Sombor – Bezdan – Apatin Bogojevo – Bačka Palanka.

Plovidbom se obeležava i Dan Dunava, 29. juna, kada će regataši biti gosti u Apatinu i učestvovati na manifestaciji povodom ovog “rečnog praznika”.

Ovogodišnja tema regate je ekološke prirode i nosi slogan “Čista voda, čista ljubav”.

Osim ekološke akcije, gde će regatasi u saradnji sa svim lokalnim samoupravama koje obilaze, odvajati otpad za reciklažu, regata ima i humanitarni karakter.

JVP “Vode Vojvodine” će u saradnji sa Udruženjem “Čepom do osmeha” od sredstava prikupljenih od reciklaže i sopstvenih sredstava kupiti terapeutski tricikl za osmogodišnju Doroteu Peić iz Valjeva i kolica za dečaka od 17 godina Mihajla Papa iz Novog Sada.

U sklopu manifestacije u Somboru će se na trgu Svetog Đorđa održati koncert Abba real tribjute benda u ponedeljak 27. jula sa početkom u 19 i 30 časova.

dnevnik.rs/nsuizvo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti