Podneta je krivična prijava protiv J. T. (34) iz okoline Bačke Palanke, zbog sumnje da je prethodne dve godine prevarila devetoro građana, tako što je od njih uzimala novac na ime depozita za iznajmljivanje istog stana.

Visina kapare kretala se od nekoliko stotina do 1.200 evra, u zavisnosti od perioda iznajmljivanja. Prevareni građani javljali su se na njen oglas za iznajmljivanje stana, jedan stan je iznajmljivalo istovremeno više ljudi.

“Bilo je slučajeva da se i ona sama javljala na oglase ljudi koji su tražili stan u najam. Klupko je počelo da se odmotava kada su podstanari počeli da se susreću pred vratima stana…Devojka je  iznajmila taj stan polovinom septembra i unapred platila kiriju 440 evra, a onda su se pojavili mladić i devojka, tvrdeći da su oni tu nekretninu uzeli u zakup”, priča za Telegraf izvor iz istrage.

Ovoj zavrzlami, međutim, tu nije bio kraj, jer se pojavila i žena – treći zakupac, koja je takođe tvrdila da je J. T. dala 1.200 evra na ime kirije. Ubrzo se otkrilo da postoji i četvrti zakupac, muškarac koji je dao 100 evra kapare.

Na identičan način, pre dve godine prevarene su četiri osobe, koje su osumnjičenoj unapred dali traženi novac. U jednom slučaju su dve devojke najpre na ruke isplatile 160 evra, a zatim na žiro račun uplatile još 8.970 dinara. Nisu mogle da se usele, a novac im nije vraćen.

Mladić iz okoline Novog Sada je 2017. policiji prijavio da ga je u vezi sa iznajmljivanjem stana prevarila ženska osoba koja se predstavila kao Milica. On je video stan i dao kaparu, ali posle sedam dana “Milica” se nije javljala na telefon, a vrata stana niko nije otvarao. Jedan Novosađanin je prijavio da je prevaren za 450 evra koliko je dao za tromesečni najam. Policiji se te godine javila i Novosađanka koja je iznajmila stan za 150 evra, a za koji se kasnije ispostavilo da ne pripada “stanodavki” i da je već izdat drugima. Istraga treba da pokaže da li ima još oštećenih.

Izvor: Telegraf/Novosti

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments