Vladimir Batez primio karatistu Slobodana Bitevića

       

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, primio je juče, 4. marta, karatistu Slobodana Bitevića, koji je osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u španskoj Gvadalahari, u disciplini preko 84 kilograma.

Uz čestitke reprezentativcu Srbije Biteviću na srebrnoj medalji, koju je izborio na poslednjem evropskom prvenstvu u karateu u Španiji, i njegovom dugogodišnjem treneru Predragu Stojadinovu, Vladimir Batez je istakao da je reč o ogromnom uspehu.

“Кaratista Slobodan Bitević je pravi primer uspešnog sportiste, koji od 2008. godine u kontinuitetu postiže vrhunske rezultate u jednom globalnom sportu. Reč je o sportisti koji je bio evropski i svetski šampion, i koji može da služi za primer mladim ljudima i kao sportista, koji nije zapostavio ni svoje usavršavnje i obrazovanje”, istakao je Batez i podsetio da je mladi Bitević uspešno magistrirao na Fakultetu za sport, te da je ujedno uspešan i kao sportski radnik.

Batez je istakao važnost ove godine, koja je predolimpijska, za sve grane sporta i ukazao da sva velika takmičenja donose i ogroman broj bodova.

On je sa svojim gostima konstatovao da je ovaj rezultat došao u pravo vreme i podsetio da je domaća javnost imala priliku da vidi naše najbolje reprezentativce u karateu, i na prošlogodišnjem evropskom prvenstvu u Novom Sadu.

Batez je ukazao i da je ovaj Bitevićev uspeh utoliko veći, jer ga je ostvario i pored ozbiljne povrede ruke koju je pre ovog takmičenja zadobio, i time dokazao svoju istrajnost na putu ka uspešnom sportskom cilju.

Sekretar Batez je podsetio i da je u ekipnoj konkurenciji postignuta srebrna medalja i da su u timu bili, takođe, sportisti iz vojvođanskih klubova: Đorđe Salapura i Vladimir Brežančić, koji su stipendisti Pokrajinske vlade i njihov kolega Đorđe Tešanović.

Trener Predrag Stojadinov se posebno zahvalio sekretaru Batezu na posvećenosti i brizi, koju resorni sekretarijat pokazuje prema mladim talentima i sportistima u karateu. On je ukazao da su značajni rezultati, koji su postignuti na evropskom prvenstvu u Novom Sadu, upravo postignuti zahvaljujući podmladatku muške karate ekipe.

Slobodan Bitević je takođe ukazao na značaj pokrajinske podrške, ističući da je ona dodatni motiv kada je reč o ostvarivanju uspeha na takmičenju.

“Medalja iz Španije za mene ima zlatan sjaj, i posebna je iz više razloga.Ona je došla u predolimpijskoj godini, skupio sam određen broj bodova za Tokio, i predstoji mi još devet turnira, gde ću pokazati maksimalno zalaganje,” istakao je Bitević i dodao da je zadovoljan postignutim, jer je uspeo da i pored teškoća sa povredom izbori značajno drugo mesto.

Bivši evropski i svetski šampion Bitević je u Španiji došao do čak sedmog kontinentalnog odličja u karijeri, pošto već ima dva zlata, srebro i tri bronze.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments