Svet je veoma bizarno mesto, pa ipak, svakodnevno uspemo iznova da se iznenadimo. U nastavku otkrijte najčudnije zakone u zemljama sveta.

Požar i ručak ne idu zajedno

U Čikagu zabranjeno je jesti na mestu na kojem je izbio požar. Tako da, ma koliko ukusna bila pica, ukoliko restoran gori, morate otići iz njega.

Stalno smejanje

U istalijanskom gradu Milanu postoji zakon da ljudi moraju stalno da se osmehuju, osim tokom sahrana i poseta u bolnicama.

Zabranjeno puštanje vetrova

Na Floridi, nakon 18h zabranjeno je puštati vetrove na javnom mestu, ma koliko vas mučili gasovi.

Bez umiranja, molim!

U Engleskoj, zakonom je zabranjeno umiranje tokom boravka zgradi Parlamenta. Ovaj zakon je čak 2007. godine proglađen najluđim zakonom u Velikoj Britaniji, ali je i dalje na snazi.

Posle 19h bez magaraca u kadi

U Oklahomi, ukoliko za kućnog ljubimca imate magarca, nakon 19h ne smete da ga uvodite u kuću, a kamoli ukoliko magarac spava, a vi želite da ga okupate. Da, zaista postoji zakon koji glasi: „Zabranjeno je držati usnulog magarca u kupatilu, posle 19h.“

Kanadski bizarni radio

U ovoj zemlji prepunoj srdačnih ljudi, postoji zakon koji nalaže da na radiju svaka peta pesma mora biti pesma koju peva Kanađanin. Ukoliko ste fan Džastina Bibera, ovo vam neće biti problem ako odete u Kanadu.

Zabranjeno za debeljuce

U Japanu, zemlji koja je, uzgled budi rečeno kolevka sumo rvanja, zabranjeno je biti debeo. Čak je 2009. donet podzakonski akt koji nalaže i tačne mere: struk muškarca iznad 40 godina ne sme da prelazi 77 centimetara, a kod žena ne sme da pređe 88 centimetara.

Posle 22h ne puštaj vodu

Zbog buke koju uzrokuje WC kotlić, u Švajcarskoj je zakonom zabranjeno puštanje vode nakon 22h.

Samo kvalifikovani električar sme da zameni sijalicu

Koliko je potrebno mehaničara da zamene sijalicu u Australiji? Nijedan, jer je tamo ilegalno da to radi iko, osim školovanih električara. Kazna za prekršaj ovog zakona je pet dolara.

Preskupa kazna za benzin

U Nemačkoj je zabranjeno ostati bez benzina na autoputu. Stoga, ukoliko vam se to desi, signalizirajte sirenom, jer je kazna 80 eura ukoliko vas uhvate sa praznim rezervoarom.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments