Solo sinhronizovano plivanje, puštanje zmajeva i letenje balonom, samo su neki od sportova koji su imali čast da budu deo istorije Olimpijskih igara.

Olimpijske igre su već decenijama bitan datum na svim svetskim kalendarima. Dok su neki sportovi i te kako poznati i popularni, neki čudnovati su ipak imali svojih pet minuta na Olimpijskim igrama. Ovo su neki od njih.

 

 

 

Puštanje zmajeva

Iste 1990. godine, na Olimpijskim igrama pojavila se disciplina puštanja zmajeva. Međutim, publika baš i nije bila oduševljena idejom da gleda osobu koja trči 100 metara sprint puštajući zmaja i to satima…

Solo sinhronizovano plivanje

Ovaj događaj održavao se na Olimpijskim igrama od 1984. do 1992. godine. Naravno, sportska disciplina nije bila nimalo zabavna, jer je apsolutno jednostavnije biti sinhronizovan sa samim sobom, nego sa grupom ljudi.

Letenje balonom

Ovaj sport bio je olimpijska disciplina na Igrama održanim 1990. godine. Tada, ukupno se takmičilo 64 “vozača” balona, a budući da je takmičenje bilo predosadno, sledeći put uklonjeno je s liste olimpijskih sportova.

 

Pucanje u žive golubove

Samo jednom u istoriji Olimpijskih igara desilo se namerno ubijanje životinja, a količina krvi i mrtvih golubova bila je prevelika za publiku i borce za prava životinja, te je ovaj “sport” ukinut momentalno.

Paraglajding

Tokom Olimpijskih igara 1936. godine, u nacističkoj Nemačkoj, gde su se Igre održavale, postojala je i disciplina paraglajdinga, odnosno spuštanja s padobranom.

Roler hokej

U Barseloni na Olimpijskim igrama 1992. organizovana je disciplina hokeja na rolerima. Iako je naišao na dobar prijem publike, i ovaj sport se samo jednom igrao na Olimpijadi.

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments