“Očajnoj domaćici” preti zatvor zbog davanja mita koledžu

       
Foto: Press Asociation

Prema optužnici, glumica Felisiti Hofman uplatila je 15.000 dolara lažnoj dobrotvornoj organizaciji povezanoj s Rikom Singerom kako bi omogućila nameštanje rezultata na SAT testovima svoje kćerke.

SAT (Scholastic Aptitude Test) je test sposobnosti koji se koristi kao prijemni ispit za upis na preddiplomske studije u SAD-u.

Glumici preti i do 20 godina zatvora, ali s obzirom na to da je priznala krivicu, savezni tužitelji preporučiće što je moguće nižu zatvorsku kaznu, novčanu kaznu od 20.000 dolara i 12 meseci uslovne kazne.

“U potpunosti prihvatam krivicu i s dubokim žaljenjem i sramom zbog onoga što sam učinila, prihvatam punu odgovornost za svoje postupke”, izjavila je glumica u saopštenju. “Stidim se boli koju sam prouzrokovala svojoj kćeri, porodici, prijateljima, kolegama i obrazovnoj zajednici. Želim se izviniti svima njima, a posebno onim učenicima koji svaki dan naporno rade kako bi se upisali na univerzitete i njihovim roditeljima koji uz ogromne žrtve daju iskrenu podršku svojoj deci”, dodala je.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments