"Noć veštica" (1978)

Popularni junak filmova “Noć veštica” vraća se u novom ostvarenju, ali samo kao glas, bez lika.

Dr Lumis bio je psihijatar zadužen za lečenje Majkla Majersa, nakon što je glavni junak filma nožem usmrtio svoju sestru, dok je još bio dete, jedne večeri na Noć veštica.

Lumis je brzo shvatio da je Majkl oličenje apsolutnog zla, ali i pored njegovih napora da ga hospitalizuje do kraja života, Majkl Majers uspeva da pobegne iz ustanove u kojoj se nalazio.

Posle petnaest godina, Majers se vraća u svoj rodni grad i započinje seriju brutalnih ubistava. Lumis odlazi za svojim odbeglim pacijentom i u finalnoj sceni filma ubija Majersa, čije telo misteriozno nestaje.

“Noć veštica” brzo postaje klasik, uz čije su scene horora, vrištale generacije uplašenih tinejdžera širom sveta.

Dr Lumis pojavljuje se u četiri nastavka kultnog filma, iako je Donald Plezenc tumačio svoj prepoznatljivi lik u prva tri. Glumac je umro 1995. godine, a lik doktora Lumisa u četvrtom i poslednjem pojavljivanju glumio je Malkom Mekdaul.

Lumis je zapravo Van Helsing filmova “Noć veštica.” Publika se vezala za lik hrabrog doktora i vest da će se na neki način pojaviti u novom nastavku, obradovala je mnoge.

Režiser filma Dejvid Gordon Grin, potvrdio je da će se koristiti imitator koji će odglumiti glas pokojnog Plezenca.

Internetom kruži priča da će u filmu mozda biti upotrebljeni audio zapisi Plezencovog intervjua, koji je dao nakon izlaska originala, davne 1978. godine.

Bez obzira na tačnost tih informacija, “Noć veštica 2018.” ignorisaće sve nastavke originalnog filma, nadovezujući se na prvobitu radnju.

Da je stvar ozbiljna, a projekat obećavajući, govori i podatak da se režiser originala Džon Karpenter, uključio u rad na novom filmu kao izvršni producent.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments