Претрага
Претрага
Close this search box.

5 STVARI U KUHINJI KOJE SPUŠTAJU CENU STANA! Neki kupci odmah odustanu, “zamaskirajte” greške na vreme

Foto: Pexels

Svaki dizajner enterijera reći će vam da je kuhinja srce vašeg doma. Ona predstavlja ključnu prostoriju, bilo da je reč o stanu ili kući. To je mesto gde se svi članovi porodice okupljaju, koje predstavlja vaš stil, ukus za ukrase koje volite, a odaje i kakvo je vaše poznavanje tehnologije. Samim tim ne čudi što upravo kuhinja ima veliku moć da umanji vrednost vašeg doma.

Ukoliko želite ili planirate da prodate stan ili kuću i povećavate vrednost svog doma, onda bi bilo dobro da obratite pažnju na savete Brija Stila, dizajnera enterijera u RJ Living. Podelio je nekoliko najčešćih grešaka koje se nalaze u kuhinji, a neke od njih možete da rešite na jednostavne načine.

Previše personalizovan dizajn

Kuhinje sa personalizovanim dizajnom kao što su smele i jarke boje ili zanimljivi ormari, odvraćaju potencijalne kupce koji nemaju isti ukus kada je u pitanju dizajn. Na taj način mogu da pomisle da je potrebno više renoviranja kako bi svoj dom transformisali prema svojim željama. To predstavlja problem za kupce koji ne žele da imaju veće troškove od zacrtane sume novca ili koji jednostavno nemaju vremena da se posvete takvom naporu.

Loš raspored

Ako je kuhinja postavljena na način koji nije baš funkcionalan ili se u njoj osećate tesno, to može da rezultira nezainteresovanim kupcem. Većina ljudi traži funkcionalne kuhinje koje mogu da budu centralno središte njihovog doma, kako bi ih inspirisalo da kuvaju i druže se. To je teško postići kada je u kuhinji teško funkcionisati jer nema mesta. Popravljanje lošeg rasporeda nije tako lako kao zamena dizajna, jer može da uključuje kompletnu promenu kuhinje.

Zastareli uređaji i oprema

Kuhinje sa starim uređajima mogu da budu veliki razlog zašto su kupci nezainteresovani za nekretninu, posebno ako oni zaista vole savremeni život. Mnogi kupci takođe razumeju da stariji uređaji mogu da budu skuplji na popravci, a to im automatski govori da će morati da potroše novac na ažuriranje ili popravku stvari.

Loše osvetljenje

Tamna kuhinja sa lošim prirodnim ili veštačkim osvetljenjem može da učini prostor manje prijatnim, što potencijalne kupce i te kako odbija kad dođu da pogledaju kuću. Kupci gotovo uvek žele dobro osvetljenje zbog estetike, ali i da svoj dom učine praktičnijim jer loše osvetljenje može da oda utisak da je prostor za pripremu hrane manje bezbedan.

Nema dovoljno prostora za skladištenje

Ograničene mogućnosti skladištenja u kuhinji mogu da budu veliki nedostatak za neke kupce, posebno zato što kuhinje koje nemaju dovoljno prostora za čuvanje hrane, posuđa i uređaja, mogu da izgledaju pretrpano i nepraktično. To znači da će kupac možda morati da razmisli o dodatnim troškovima za proširenje prostora, što može da bude zaista frustrirajuće.

mondo

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
angie
13.05.2024 12:26

Meni je bilo bitno kad sam kupovala stan da kuhinja bude svetla, ne znam zašto, ali jednostavno mi je mračna kuhinja bila neprihvatljiva i to su znali agenti be safe nekretnine koji su mi izašli u susret. Stan jeste mali, ali je kuhinja kao iz bajke.

Povezane vesti