Sa prolećem dolazi i sve laganija hrana. Ovo je nekoliko predloga za brze ručkove, a mogu biti i večere, u danima kada ste umorni ali željni kuvane hrane.
Pasta s brokolijem
Sve što vam je potrebno od sastojaka:
- 1 glavica svežeg brokolija
- 400 grama integralne testenine
- dva čena belog luka ili vlašac
- 1 kašika ulja
- 200 ml pavlake za kuvanje
- So i biber
- Parmezan (po želji)
Priprema:
U loncu skuvajte testeninu i ostavite sa strane. Zatim na ulju kratko izdinstajte luk ili vlašac pa dodajte brokoli koju ste prethodno kratko prokuvali u vodi. Ostavi da se kratko dinsta, a zatim dodaj i kuvanu testeninu. Sve zalijte pavlakom za kuvanje te dodajte so i biber po želji. Poslužite uz parmezan.
Kombinacija pomfrita i testenine
Nećemo ostaviti na cedilu ni one koji ipak vole i nešto malo “teže”.
Sastojci
- 2 veća krompira
- 160 grama testenine po izboru
- 3 kašike soli
- 1 komad mladog luka
- 50 grama parmezana
- 1 čajna kašika maslinovog ulja
- 2 dcl ulja za prženje
Naseckajte jedan mladi luk na sitno. Ogulite dva veća krompira i isecite ih za pomfrit. U vruće ulje ubacite krompiriće i ispržite ih na uobičajen način. Kad su prženi, dobro ih posolite i zatim isecite na kockice. Dok se prže krompirići, testeninu skuvajte kao što to inače radite, u mnogo vode koju treba dobro posoliti kad prokuva. Kad je skuvana al dente, iscedite vodu i stavite testeninu u činiju. Pomešajte testeninu i komadiće prženih krompirića s maslinovim uljem i dodajte parmezan i mladi luk.
nsuzivo.rs