Претрага
Close this search box.

Ako ne znate šta ćete za ručak mi imamo predloge za vas, oba uključuju namirnicu koju volimo

Foto: Connoisseurus Veg

Sa prolećem dolazi i sve laganija hrana. Ovo je nekoliko predloga za brze ručkove, a mogu biti i večere, u danima kada ste umorni ali željni kuvane hrane. 

Pasta s brokolijem

Sve što vam je potrebno od sastojaka:

  • 1 glavica svežeg brokolija
  • 400 grama integralne testenine
  • dva čena belog luka ili vlašac
  • 1 kašika ulja
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • So i biber
  • Parmezan (po želji)

Priprema:

U loncu skuvajte testeninu i ostavite sa strane. Zatim na ulju kratko izdinstajte luk ili vlašac pa dodajte brokoli koju ste prethodno kratko prokuvali u vodi. Ostavi da se kratko dinsta, a zatim dodaj i kuvanu testeninu. Sve zalijte pavlakom za kuvanje te dodajte so i biber po želji. Poslužite uz parmezan.

Kombinacija pomfrita i testenine

Nećemo ostaviti na cedilu ni one koji ipak vole i nešto malo “teže”.

Sastojci

  • 2 veća krompira
  • 160 grama testenine po izboru
  • 3 kašike soli
  • 1 komad mladog luka
  • 50 grama parmezana
  • 1 čajna kašika maslinovog ulja
  • 2 dcl ulja za prženje

Naseckajte jedan mladi luk na sitno. Ogulite dva veća krompira i isecite ih za pomfrit. U vruće ulje ubacite krompiriće i ispržite ih na uobičajen način. Kad su prženi, dobro ih posolite i zatim isecite na kockice. Dok se prže krompirići, testeninu skuvajte kao što to inače radite, u mnogo vode koju treba dobro posoliti kad prokuva. Kad je skuvana al dente, iscedite vodu i stavite testeninu u činiju. Pomešajte testeninu i komadiće prženih krompirića s maslinovim uljem i dodajte parmezan i mladi luk.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti