Jednom kada budete probali, pravićete stalno.
Potrebno je
- 250 g kadaif rezanaca
- 50 g putera
- 2 kašike grubo mlevenih pistaća
- 2 kašike pistać krema
Za fil
- 400 ml slatke pavlake
- 2 učvršćivača za šlag
- 250 g krem sira
- 250 g maskarpone sira
- beli ganaš
- 50 g bele čokolade
- 25 ml slatke pavlake
- 2 kašike pistać krema
- čoko sloj
- 150 g čokolade
- 150 ml slatke pavlake
Dodatno:
- seckani pistaći
Priprema:
Otopite puter u tiganju pa umešajte usitnjen kadaif. Pržite dok ne dobijete zlatnu boju. Potom umešajte 2 kašike pistać krema sa seckanim pistaćima. Zatim dobro sjedinite. U kalup izlijte smesu pa poravnajte i ostavite u frižideru da se stegne. Slatku pavlaku zagrejte do vrenja pa umešajte belu čokoladu i mešajte sve dok se ne rastopi i sjedini. Slatku pavlaku mikserom umutite pa umešajte sireve i ušvršćivač za šlag. Dodajte prohlađen beli ganaš i pistać krem. Preko podloge rasporedite fil pa ostavite pola sata u frižideru. Zatim, dodajte zagrejte slatku pavlaku do vrenja pa umešajte crnu čokoladu i mešajte. Preko pistać fila prelijte ovaj čokoladni pa ostavite čizkejk u frižideru dok se ne stegne. Prijatno!
trpeza.rs