Претрага
Претрага
Close this search box.

Ako želite da se otarasite KOMARACA U SVOM DOMU isprobajte OVA TRI TRIKA

Foto: Digital Images Studio / Shutterstock

I pored svih mreža koje postavljamo na prozore i vrata, komarci nekako uvek uspeju da pronađu način da uđu u naš dom. Zbog toga je korisno znati nekoliko trikova za teranje komaraca na sasvim prirodan način.

Komarci spadaju u jedne od najomraženijih insekata, a njihova sezona upravo počinje i zbog toga je dobro imati trikove za “prvu pomoć” pri ruci. Evo kako možete da ih se rešite na prirodan način.

1. Limun i beli luk

Testiran metod za dobijanje doma bez komaraca je upotreba limuna sa belim lukom. Komarci mrze miris belog luka i bilo čega što je citrusno. Dakle, isecite limun na dva dela i gurnite beli luk u obe polovine.

Čuvajte tanjire ovih limuna sa belim lukom po kući da biste se rešili komaraca. To je prirodan i bezopasan repelent protiv komaraca u zatvorenom prostoru.

2. Posuda sa sapunjavom vodom

Da li ste znali da posuda sa sapunjavom vodom može da deluje kao repelent protiv komaraca u zatvorenom prostoru? Da biste kontrolisali komarce kod kuće, u kuću možete staviti široku posudu sa sapunjavom vodom.

Uverite se da je posuda dovoljno sapunjava da bude prekrivena mehurićima. Za ovo možete koristiti sapun za pranje sudova ili deterdžent.

Voda privlači komarce. Ali kada jednom sednu na ovu posudu sa vodom, zarobiće se u mehurićima i umreće, dajući vam tako dom bez komaraca.

3. Posuda sa pivom

Ako imate pivo ili neki drugi alkohol, ovo je odličan način da se rešite komaraca u kući. Samo držite posudu sa pivom ili alkoholom u svom domu da biste kontrolisali komarce. Komarci ne podnose miris piva i alkohola, a ova metoda će ukloniti komarce iz kuće.

prva.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti