Drugačiji sladoled, za one izbirljive.
Potrebno je
- 1 l mleka
- 10 kesica čaja od kamilice
- 3 kašike livadskog ili bagremovog meda
- 2 kašike šećera
- 4 žumanca
- 2 kesice šlag-pene
Priprema:
Mleko zagrejte do vrenja, pa smanjite temperaturu na najmanju i dodajte kesice čaja od kamilice. Nakon 5 minuta skinite s ringle i ostavite 20 minuta poklopljeno. Onda odvojte pola litre mleka, a ostatak mleko sa kesicama čaja ostavite u frižideru. U jednoj posudi penasto umutite žumanca sa šećerom. Sjedinite s mlekom, koje ste odvojili. Kuvajte na tihoj vatri 10-15 minuta uz neprestano mešanje. Dodajte med i ostavite da se prohladi. Izvadite kesice čaja iz mleka u frižideru, pa njime umutite šlag. Smesu lagano sjedinite sa smesom od žumanaca. Ostavite sladoled u frižideru da se prohladi, pa promešajte bar 3 puta pre stavljanja u zamrzivač.
trpeza.alo.rs