Ukusno je, brzo, sprema se lako, a dominira ukus keksa, dok se fil pravi od pudinga i šlaga s blagom aromom limuna.
Kolač se ne peče, nema nikakvu koru, zapravo, tako da ne mora ni da se peče u rerni.
Bez greške!
Sastojci:
- 2 jaja
- 60 gr šećera
- 45 gr gustina
- korica limuna
- 500 ml mleka
- 200 ml šlaga
- keks po želji
- mleko za umakanje keksa
Priprema:
- Razbijte jaja, pa dodajte šećer i umutite ručno mutilicom.
- Dodajte gustin, pa sjedinite mutilicom i onda sipajte pola litre mleka.
- U to narendajte i koru jednog limuna.
- Sve lepo umešajte i onda stavite da se kuva na umerenoj temperaturi, do teksture pudinga, uz neprekidno mešanje mutilicom.
- Sipajte u veću činiju, pa prekrije alu folijom, da se ne stvori korica na pudingu. Ostavite da se hladi u frižideru.
- U umućen šlag kašikom prespite puding i mutite (sipajte po 2-3 kašike, pa mutite i tako dok ne sipate sav puding).
- Odvojte novu činiju ili pleh, pa ređajte: malo fila, pa keks koji ste umočili u mleko, pa tako redom dok ne istrošite sav materijal; poslednji sloj treba da bude fil, koji ćete posuti mlevenim ili izmrvljenim keksom.
- Ostavite da se hladi bar 2-3 sata u frižideru, pa služite i sladite se.