Претрага
Close this search box.

Brzinski LETNJI RUČAK iz rerne za samo 500 dinara: Recept za jednostavno i jeftino jelo ukusnije od bilo kog mesa

Foto: elements.envato.com

Nedostatak vremena često nas tera da tragamo za receptima koji su brzi, jednostavni, a ni onaj finansijski momenat nije manje važan. Ukoliko i vi volite da spremate ukusne specijalitete koji ne zahtevaju mnogo truda ovaj će vam se sigurno dopasti.

Proleće je tu, mnoštvo povrća takođe, pa je ovo super prilika da ga spremite i uživate u njegovom ukusu.

Donosimo vam čamčiće od patlidžana sa jajima, koji su toliko ukusni da čim ih jednom probate zaboravićete na teška jela sa mesom i komplikovanim i dugim postupcima pripreme.

Vaša porodica će obožavati ove ukusne zalogajčiće, a toliko je ekonomično da ćete i vi osetiti da ste napravili pravi izbor.

Sastojci:

  • 2 patlidžana
  • 1 paprika
  • 2 paradajza
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašika paradajz pelata
  • 4 jaja
  • 100 g kačkavalja
  • so, biber, origano
  • maslinovo ulje

Priprema:

Patlidžane oprati, pa preseći na pola i izdubiti. Unutrašnjost patlidžana sitno iseckati i staviti u posudu. Unutršnjost patlidžana namazati maslinovim uljem.

U tiganj staviti unutrašnji deo patlidžana da se proprži, pa mu dodatai papriku iseckanu na kockice. Postupak ponoviti i sa paradajzom i sa belim lukom, dodati i paradajz pelat. Sve dodati u tiganj i pržiti dok lepo ne omekani.

Dok se to prži izrendajte kačkavalj, pa ga dodajte smesi kada je već lepo upržena. Sve lepo pomešajte i vratite na vatru da se sir istopi. Zatim skinite sa šporeta i punite čamčiće tom smesom. Nemojte preterivati jer treba da vam stane i jaje odozgo.

Kad su čamčići puni stavite jaje odozgo, malo posolite i stavite sitno seckan peršun. Staviti u rernu na 15 minuta da se zapeče. Uživajte u sočnom i ukusnom obroku za malo para i uz veoma malo truda.

glossy.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti