Nedostatak vremena često nas tera da tragamo za receptima koji su brzi, jednostavni, a ni onaj finansijski momenat nije manje važan. Ukoliko i vi volite da spremate ukusne specijalitete koji ne zahtevaju mnogo truda ovaj će vam se sigurno dopasti.
Proleće je tu, mnoštvo povrća takođe, pa je ovo super prilika da ga spremite i uživate u njegovom ukusu.
Donosimo vam čamčiće od patlidžana sa jajima, koji su toliko ukusni da čim ih jednom probate zaboravićete na teška jela sa mesom i komplikovanim i dugim postupcima pripreme.
Vaša porodica će obožavati ove ukusne zalogajčiće, a toliko je ekonomično da ćete i vi osetiti da ste napravili pravi izbor.
Sastojci:
- 2 patlidžana
- 1 paprika
- 2 paradajza
- 3 čena belog luka
- 1 kašika paradajz pelata
- 4 jaja
- 100 g kačkavalja
- so, biber, origano
- maslinovo ulje
Priprema:
Patlidžane oprati, pa preseći na pola i izdubiti. Unutrašnjost patlidžana sitno iseckati i staviti u posudu. Unutršnjost patlidžana namazati maslinovim uljem.
U tiganj staviti unutrašnji deo patlidžana da se proprži, pa mu dodatai papriku iseckanu na kockice. Postupak ponoviti i sa paradajzom i sa belim lukom, dodati i paradajz pelat. Sve dodati u tiganj i pržiti dok lepo ne omekani.
Dok se to prži izrendajte kačkavalj, pa ga dodajte smesi kada je već lepo upržena. Sve lepo pomešajte i vratite na vatru da se sir istopi. Zatim skinite sa šporeta i punite čamčiće tom smesom. Nemojte preterivati jer treba da vam stane i jaje odozgo.
Kad su čamčići puni stavite jaje odozgo, malo posolite i stavite sitno seckan peršun. Staviti u rernu na 15 minuta da se zapeče. Uživajte u sočnom i ukusnom obroku za malo para i uz veoma malo truda.
glossy.rs