Narandže su pune vitamina i minerala. Najistaknutiji od njih je vitamin C, antioksidans rastvorljiv u vodi koji sprečava oštećenje ćelija. Kako to funkcioniše? Svaka ćelija u telu sadrži DNK, koja je osetljiva na oštećenja ili mutacije kada je izložena slobodnim radikalima. Kada DNK mutira, to može dovesti do rasta ćelija raka. Vitamin C neutrališe slobodne radikale i može sprečiti ovu mutaciju.
Ovo je samo jedna od prednosti ovog sočnog voća, a jesen i zima su idealni za unošenje vitamina C. Vitamini C i D bi trebalo da budu uključeni u našu ishranu od oktobra do aprila. Iako smo navikli na letnji, osvežavajući čizkejk sa šumskim voćem, sada vam donosimo malo drugačiju verziju kolača koji niko ne odbija.
SASTOJCI:
Keks stavite u kesu za hranu i smrvite ga ili ih jednostavno stavite u blender i izmiksajte u mrvice. Stavite ga u posudu i pomešajte s otopljenim maslacem. Smesu stavite u kalup za torte, ravnomerno rasporedite i utisnite u kalup da napravite podlogu, a kalup u frižider na otprilike 30 minuta.