Претрага
Close this search box.

ČIZKEJK SA MAKOM Klasik bez mane, na drugačliji način, sa merama na “šolje”

Foto: Pixabay

Kremast i osvežavajuć, najbolje odmah stavite duplu meru.

Potrebno je

  • 3 šolje mlevenog keksa
  • pola šolje maslaca
  • 750 g maskarpone sira
  • 3/4 šolje šećera
  • 3 jajeta
  • 4 kašike maka
  • po 2 kašičice soka i kore limuna i limete
  • pola šolje slatke pavlake
  • borovnice, nar

Priprema:

Rernu zagrejte na 170 stepeni. U jednoj posudi pomešajte mleveni keks i maslac. U kalup obložen pek papirom utisnite smesu. Zasebno umutite maskarpone sir i šećer, uz dodavanje jednog po jednog jajeta. Dodajte mak, rendanu koru i sokove pa rasporedite preko kore. Pecite čizkejk oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Ostavite u frižideru preko noći.

trpeza.alo

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti