Претрага
Close this search box.

Čokolada i višnje su dobitna kombinacija! Napravite sočni kolač koji se topi u ustima

Foto: elements.envato.com

Kombinacija čokolade i višnje je neodoljiva, a posebno je dobra u ovom receptu.

Ovaj kolač je mek i sočan, a za njegovu pripremu vam ne treba mnogo vremena.

Sastojci:

350 g obične čokolade, izlomljene na komade

225 g putera, isečenog na kockice
3 srednja jajeta
225 g šećera
75 g brašna

1 prašak za pecivo
75 g čokoladnih komadića

Za fil:

50 g slanog putera
100 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
200 g višanja bez koštica
1 kašičica kakaoa

Priprema:

Za ovaj kolač, zagrejte rernu na 190°C.

Podmažite dva okrugla pleha i obložite papirom za pečenje.

Otopite čokoladu i puter na pari.

U međuvremenu umutite jaja i šećer dok ne postanu mekani.

Umešajte čokoladnu mešavinu, a zatim umešajte brašno i komadiće čokolade.

Podelite testo u 2 pleha i pecite 25 minuta. Ostavite da se ohladi.

Za fil umutite puter, šećer i vanilin šećer, dok ne postanu mekani.

Pripremite višnje.

Premažite fil od putera na 1 polovinu brauni kolača, kašičicom pospite višnje i preko toga stavite dugi brauni kolač.

Pospite kakaom i servirajte!

informer.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti