Претрага
Close this search box.

CRNO ŽUTI KOLAČ SA MAKOM Desert koji se ne odbija, sladak i poseban

Foto: Pixabay

Fenomenalan slatkiš za pravo uživanje.

Potrebno je
Za kore:

  • 3×3 belanca
  • 3×3 kašike šećera
  • 3×1 kašika brašna
  • 3×50 g mlevenog maka
  • 1 prašak za pecivo

Za fil:

  • 500 ml mleka
  • 200 g putera
  • 9 žumanaca
  • 9 kašika šećera
  • 5 kašika brašna

Za glazuru:

  • 150 g čokolade
  • 3 kašike ulja

Priprema:
Za kore: Treba da ispečete tri kore posebno. Umutite belanca u čvrst sneg, dodajte šećer i mutiti dok se ne istopi i smesa ne postane čvrsta. Dodajte brašno, mak i prašak za pecivo i izmešajte kašikom. Sipajte u pleh obložen pek-papirom (30×20 cm) i pecite desetak minuta. Ponovite isto za još dve kore. Za fil: Sjedinite žumanca, šećer, brašno i 100 ml hladnog mleka. Ostalo mleko stavite da provri. Tada dodajte smesu od žumanaca i mešajte na tihoj vatri dok se ne zgusne. Pokrijte šerpu providnom folijom i ostavite sa strane da se ohladi. Umutite puter penasto i sjedinite s hladnim filom da dobijete ujednačenu smesu. Ređajte: kora, fil, kora, fil, kora. Nafilujte kolač okolo, a na poslednju koru stavite glazuru od istopljene čokolade s uljem. Prijatno!

trpeza.alo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti