Konkretno jelo dugo će vas držati sitim.
Potrebno je
Za cufte :
- 300 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 jaje
- 2 kašike prezli
- 100 ml mleka
- parče hleba
- začin po ukusu
- ulje
Za bešamel sos :
- 100 g putera
- 2 kašike brašna
- 500 ml mleka
- začin po ukusu
Za posipanje :
- 150 g kačkavalja
Priprema
U dublju posudu stavite mleveno meso pa dodajte seckan crni luk i jaje i izmešajte. U mleko potopite hleb pa ocedite i dodajte u posudu sa mesom. Posolite, pobiberite, dodajte suvi biljni začin. Dodajte prezle i sve dobro izmesite rukama. Uzimajte po malo od smese pa oblikujte ćufte. Na zagrejanom ulju pržite ćufte dok ne porumene, sa obe strane. Zagrejte puter pa dodajte brašno i propržite. Sipajte vruće mleko i začinite. Kuvajte sve dok ne dobije gustinu. Preručite ćufte u vatrostalnu činiju pa ih prelijte bešamelom. Sve pospite rendanim kačkavaljem. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Služite toplo. Prijatno!
trpeza.alo.rs