33 C
Novi Sad
29/06/2022, 21:32
Istaknuto Da bi mlada devojka oterala nepoželjne udvarače, sa sobom bi trebalo da...

Da bi mlada devojka oterala nepoželjne udvarače, sa sobom bi trebalo da nosi cvet rena: Evo nekoliko starih narodnih verovanja vezanih za ljubav

Narodne izreke i verovanja vezana za ljubav su uvek bila interesantna bez obzira da liih smatrate sujeverjem ili ne. Ovakva verovanja su posebno interesantna mladim devojkama koje još nisu pronašle ”onogo pravog” i ženama u braku.

Veruje se da kada se dvoje sudare glavama u želji da nešto podignu, zavoleće se.

Jedno isto staro verovanje je da ako uvek pojedemo sve iz tanjira, imaćemo lepog životnog sapunika ili saputnicu. Ukoliko se za tebe zakači neka grana,to je znak da te neko obožava. Granu ne treba da gaziš, već da je rukom skloniš.

Ruža iz čije sredine raste pupoljak je “zaručnička ruža”. Ako je pronađeš, to znaći da ćeš se brzo udati ili oženiti. Ukoliko vam trn zapne za haljinu, to je znak nečije skore svadbe na kojoj ćete biti prisutni.

Da bi mlada devojka oterala nepoželjne udvarače, sa sobom bi trebalo da nosi cvet rena, a prvu ljubičicu koju u proleće pronađeš, pojedi, jer će te cele godine voleti tvoji najbliži.

Ukoliko se kazaljke koje su se poklopile, neko misli na tebe. Ako nađeš jaje sa dva žumanca neko će se uskoro venčati. Ako u garderobi nađeš beli konac na tebe misli crni momak- devojka i obrnuto, a ako ti ispadne nož i zabode se, doživećeš neveru od osobe koju voliš.

Nije poželjno menjati verenički prsten jer će vam se život poremetiti. Veruje se da ako na dan venčanja pada kiša, nevesta će puno plakati u tom braku. Momak devojci ne sme poklanjati minđuše, jer će se njihova veza ubrzo završiti.

Veruje se da je vreme dvoje zaljubljenih provedeno zajedno odbrojano, ako jedno od njih svojoj voljenoj osobi pokloni sat. Nesrećom se smatra ako mladoženja vidi mladu pre venčanja u venčanici. Mlada ne sme sama sebi da šije venčanicu.

kurir.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments