Ovaj čips od tikvica je neverovatan, a možete da ga jedete čak i kada ste na dijeti. Premazani maslinovim uljem, začinima i parmezanom, zatim pečeni do hrskavog savršenstva, postaće vam jedna od zdravijih užina koju obožavate.
Tajna kako da budu hrskavi? Posolite ih da se izvuče voda, a zatim ih pecite u zagrejanoj rerni.
Biće vam potrebno maslinovo ulje ili otopljeni puter. Najbolje je koristiti male, čvrste tikvice, jer one koje su veće imaju više vode u sebi. Ako koristite finu so, trebalo bi da smanjite količinu koju koristite, inače bi čips mogao da bude previše slan. Biće vam potreban i beli luk u prahu, kao i parmezan.
Tanje isečene tikvice začinite maslinovim uljem (puterom), belim lukom, parmezanom i pecite u zagrejanoj rerni dok ne postanu hrskave. Optimalno vreme za pečenje je 15 minuta, dok ne postanu zlatkasto-braonkaste. Kada ih izvadite, pospite ih parmezanom.
Prijatno! I pišite nam u komentarima vaše utiske.
nsuzivo.rs