Претрага
Претрага
Close this search box.

DANAS SLAVIMO VELIKOG ČUDOTVORCA! Veruje se da će nam pomoći da pobedimo sve probleme!

Foto: Printscreen

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave prepodobnog Ilariona Velikog.

Kao što ruža izraste iz betona, tako je i prepodobni Ilarion Veliki odgajen od roditelja koji nisu verovali u Boga. Rođen u Gazi, danšnjoj Palestini. Učio je školu u Aleksandriji, koja je bila tadašnji svetski centar znanja i kulture.

Postao je vernik spoznavši Hrista i njegovo učenje. Otišao je u pustinju da stekne potrebno versko znanje od svetog Antonija. Izdražao je sva iskušenja demona u molitvi i postu.

Postao je za Palestinu ono što je sveti Antonije za Egipat. Veliki čudotvorac i odgonitelj demona. Bio je širom sveta poštovan, dolazio je čak i na Balkan, u Damaciju. Umro je na Kipru u 80. godini života, njegove mošti su pohranjene u manastir koji nosi njegovo ime u Palestini.

Tropar

Potocima tvojih suza besplodnu pustinju si obrađivao i uzdasima iz dubine duše, umnožio si velikim trudom svoje talante. Bio si svećnjak svetu, sijajući svojim čudesima, Ilarione oče naš: Moli Hrista Boga, da spase duše naše.

Nađite danas snagu u sebi da kao ruža kroz beton pobedite sve probleme, prepodobni Ilarion Veliki će vam pomoći u tome. Ne podležite plitkim iskušenjima koja nas okružuju sa svih strana.

kurir

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti