Претрага
Претрага
Close this search box.

Dejvid Bekam koristi ovu biljku u bašti od koje POVRĆE RASTE KAO LUDO I SVE CVETA: Jeftina stvar koja rešava sve probleme

Foto: Screenshot YouTube Netflix

Možda niste zaluđeni fudbalom, ali sigurno znate ko je Dejvid Bekam. Isto tako, nije potrebno biti profesionalni vrtlar da biste imali vrt kao Dejvid Bekam. Naprotiv, njegovo imanje s povrtnjakom, staklenikom i kokošinjcem može da posluži kao inspiracija.

Za trik u bašti, po “receptu” Dejvida Bekama, nisu vam potrebni “milioni i kamioni” već jednostavna, ali efektna stvar. Reč je o sađenju lavande uz obod vrta. Iako deluje jednostavno i preskromno, zapravo ova biljka pruža niz pogodnosti: pomaže u rastu povrća i lako se održava. Ovo je potvrdila i Rejčel Bul za magazin “H&G” koji se profesionalno bavi savetima u vezi bašte.

“Korišćenje lavande za stvaranje cvtenih gredica ili za uređenje staze, kao što su Bekamovi učinili, odlična je ideja, naročito u povrtnjaku”, rekla je Rejčel Bul, uzgajivačica cveća i novinarka koja prati vrtlarski sektor.

Kako je objasnila lavanda je magnet za pčele koje pomažu u oprašivanju i useva za povrće, što može da utiče na uspešnu berbu. Takođe, lavanda je poznata kao otporna biljka, tolerantna na sušu, koja uspeva i na lošem tlu.

“Lavanda je savršen izbor za sadnju i u Bekamovoj praksi držanja pilića. To je jedna od retkih biljaka koje kokoške izbegavaju da jedu”, dodala je.

Ali, čak i ako se dogodi šteta, jednostavno je ponovno rekreirati zeleno-ljubičaste grmove prepoznatljivog mirisa uz uglove i ivice vrta: u jesen možete da posadite manje grmove, koji će se tokom zime ukreniti u zemlji, spremni za cvetanje sledeće godine.

blicžena.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti