Претрага
Претрага
Close this search box.

DOMAĆI SIR BOLJI OD KUPOVNOG Napravi se brzo i lako, a ukućani će stajati u redu za još

Foto: Pixabay

Nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

Potrebno je

  • 4 l punomasnog mleka
  • 30 ml razblažene sirćetne kiseline
  • prstohvat soli

Priprema

U velikoj šerpi zagrejte mleko, uz neprestano mešanje, da ne zagori. Onda skinite sa vatre i sipajte sirće. Ostavite da odstoji 10 minuta. Obložite gazom mrežastu cediljku, pa stavite preko velike činije. Dodajte so u mleko pa procedite kroz pripremljenu cediljku. Pustite da se cedi sat vremena. Mleko treba da se odvoji na beli, čvrsti deo i žućkastu tečnost (surutku). Surutku bacite. Utapkajte sir u kuglu i sklonite gazu. Zatim umotajte u plastiku i čuvajte u frižideru. Ovako pripremljen sir trajaće oko nedelju dana.

trpeza.alo

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Moliša
02.07.2024 22:01

Bacite surutku??? 10 min za četiri litre mleka…ma dajte…

Povezane vesti