Претрага
Претрага
Close this search box.

ESTETSKI TRETMANI DANAS VIŠE STVAR TRENDA NEGO SAME ESTETIKE Dr Kosanović: Ako želite da radite neki od tretmana, odaberite stručno osoblje – saloni ne pružaju sigurnost (FOTO)

Foto: Ustupljene fotografije
Estetska hirurgija je poslednjih godina doživela ogromnu ekspanziju popularnosti. Teško da danas možemo prošetati gradom ili “skrolovati” društvenim mrežama a da ne vidimo veliki broj lica koje su se podvrgle nekom od estetkskih zahvata.

Kako za NS Uživo ekskluzivno ističe doktorka Maja Kosanović, kod Novosađana i Novosađanki iz dana u dan rastu zahtevi za estetskim tretmanima a potpuna „eksplozija“ se dogodila u poslednje dve-tri godine.

– U današnje vreme estetski tretmani su mnogo prihvatljivije nego ranije. Definitivno je više stvar trenda nego same estetike. Takođe, veliki je uticaj Instagrama i aplikacija koje uvećavaju usne a koje devojke stalno koriste. Stoga proizilazi i veća potreba da menjaju volumen usana.

Foto: Ustupljene fotografije

Kako dalje ističe dr Kosanović, trenutno najtraženije korekcije su one čiji efekat se odmah vidi, za par dana. Takav je botoks i korekcija usana, jer se automatski vide rezultati. Dakle, to su hijaluronski fileri – konturisanje lica hijaluronskim filerima i slično.

Cene su niže nego pre 4-5 godina. Doktorka navodi da su se tada cene hijalurona kretale od 300-400 evra, a sada je to 200-250 evra i manje. Upozorava i sve one koji su zainteresovani za korekcije da to čine u Novom  Sadu, jer je doterivanje estetike u prestonici dosta skuplje.

Svoju lepotu poverite stuci, salone zaobiđite

U pogrešnim rukama, i sa pogrešnim sredstvima za rad, intervencija koja bi trebalo nekoga da ulepša i zaustavi starenje, može da dovede do ozbiljnih zdravstvenih problema, a neretko i ugrozi život.

Doktorka Kosanović smatra da salone lepote i neprofesionalno osoblje zaobići, jer svaki estetski zahvat može izazvati neku od komplikacija, a da ne bi doslo do takvih stvari, potreban vam je stručnjak i garant.

Foto: mzopu.hr

-Najteža komplikacija koja se može desite jeste okluzija krvnog suda, koji ishranjuje usne. Iz tog razloga u salonima ukoliko nemaju enzim koji razgrađuju filer hijalurona, nastaju ozbiljni problemi – nikroza ili odumiranje tkiva koji ishranjuju taj deo. Takođe, u salonima vam ne mogu prepisati recept na antibiotik u slučaju infekcije ili mogućnost alergijskih reakcija. Poželjnije je da tretmane radite kod stručnog osoblja nego u salonima – napominje dr Kosanović.

Hijaluron ili biopolimer?

U poslednje vreme vlada rivalstvo između dva materijala pomoću koga se u najvećem broju slučajeva popunjavaju usne – hijalurona i biopolimera. Dok je biopolimer postojan, a pritom jeftiniji, pa ga dame neretko biraju, doktorka smatra da je to velika greška.

– Biopolimer nikako. To je veštački materijal, čisto ulje. Tokom godina se organiziju grozdaste strukture na uglovima usana i mogu se ukloniti samo plastičnom hirurgijom. To je dosta teška intervencija, što znaju plastični hirurzi, jer nikad više ne možete dobiti idealu simetričnost usana koju ste imali. Ja nekad radim hijaluron preko postavljenog biopolimera, na usnama koje su izdeformisane, ali to je dosta rizična intervencija i ne preporučujem je – ističe doktorka.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti