Kupus salata je omiljeni dodatak pečenju ili roštilju u Srbiji, a i Nemci obožavaju da je jedu uz domaće kobasice
Evo kako se pravi kupus salata na nemački način:
- 900 g svežeg zelenog kupusa
- 70 ml temeljca od povrća
- 4 kašike belog sirćeta
- 3 male kašičice šećera
- 2 kašika ulja
- 2 malih kašičica soli
- 2 malih kašičica kima
- 1 glavica crnog luka
- biber po želji
Priprema:
Operite kupus, očistite ga i isecite na tanke tračice. Kupus začinite sa solju i šećerom i onda ga dobro izgnječite rukama tako da iscedite iz njega višak tečnosti. Tako oceđenom kupusu dodajte sitno seckan crni luk.
U posebnoj činiji izmešajte temeljac, ulje, sirće i semenke kima. Prelijte preko kupusa, izmešajte i poslužite.
stil.kurir.rs
A “temeljac od povrca”, je???
Supa od povrca
A jel kupus iz Futoga?
Kupus sitno seckan ili rendan, beli luk po ukusu sitno seckan ili rendan, soli po ukusu, ulje (maslinovo ili suncokretovo) i sirće po ukusu (ko voli može i balzamiko). Dobro promešati i navaliti. Temeljac/supa ili šta god drugo neka žderu švabe, oni ionako navale na našu klopu kada dođu.
Još kad bismo znali šta je “temeljac”!!!????
Pitajte Google.
Temaljac je Hrvatski naziv za supu od junećih kostiju,temeljac “od povrća”bit će neke Nemačke splačine
Da li ste čuli za “kamen temeljac”? To vam je to, jer treba nešto da salati da težinu
Аутор је израз узео из хрватског, као да се подразумева да ми то знамо. Темељац је супа (празна) у овом случају од поврћа, а мислим да може да буде и од меса.
A šta je temeljac?
Supa – bujon
Govedji temeljac moze biti i govedja kocka za juhu,a tako imate i kocke od povrca…moze se kupiti i u tecnom stanju u konzervi ili tetrapaku a mozete ga i sami napraviti
Темељац је супа од неког поврћа,бистра процеђена,која може да стоји више дана у фрижидеру и користи се као основа још за нека јела не само за салату.
Voda u kojoj se kuvalo povrće, bistra supa
Voda iz temelja,vadis samo sa coskova
Supa od povrća
Temeljac?
Ma kakvi nemci nemaju oni pojma
-TEMELJAC,TO JE U KAMENOLOMU KOMAD STENE,KOJI SE IZRENDA SITNO I TEMELJNO!NAVALI
Imamo mi naše recepte…..PRAVE ! A ne OVAJ bućkuriš.
Nekada je novinarstvo bilo ozbiljna stvar.. danas.. bolje da prećutim..