Претрага
Претрага
Close this search box.

Evo šta se dogodi kada PREKRŠITE obećanja koja ste dali svom detetu: Ono će se osećati zanemarenim i nevažnim

Foto: Pexels

Povezivanje sa decom je veoma važan roditeljski zadatak i veoma važan za njegovo vaspitanje. Ljubav, vođstvo i briga roditelja pomažu detetu da bude samouverena osoba i da uspe u mnogim oblastima života. Kada ste detetu nešto obećali, veoma je važno i da to obećanje ispunite. Ljudi se godinama sećaju prekršenih obećanja, posebno kada su u pitanju neki emotivni događaji. Prečesto kršenje obećanja može negativno uticati na vaše dete. Evo pet stvari koje će se dogoditi ako prekršite obećanje vašeg deteta.

Izgradnja poverenja

Kada roditelji ne održe svoja obećanja, oni nenamerno uče svoju decu da im ne veruju. Roditelji uglavnom obećavaju da će ohrabriti svoje dete da bude bolje. Kada se to postigne, prekršiće svoje obećanje. Na kraju, vaše dete neće verovati u vas.

Razočaranje

Ako roditelj prekrši obećanje svog deteta biće razočaran i možda vam više neće verovati. Takođe, ako su planovi propali i morate da prekršite detetovo obećanje, uključite ga u druge zabavne aktivnosti kako biste ublažili njegov bol i razočaranje.

Foto: Pexels

Pokazujete da vam je obećanje nevažno

Kada detetu nešto obećate, uveravate dete da je veoma važno. Ali u isto vreme, ako ne održite svoju reč, on će se osećati zanemarenim, neprocenjenim i nevažnim. Takođe, ako održite obećanje, stvorićete sliku da su njegovi roditelji istiniti i uverljivi, što pomaže da se kod vaše dece stvori osećaj sigurnosti.

Nepoštovanje

Integritet je ključni sastojak poštovanja. Kada sa svojom decom održite obećanje, to će im pomoći da razviju razumevanje poverenja i poštovanja prema drugima. Ako roditelj nije veran svojoj reči, ne pokazuje integritet. Na kraju, to će dovesti do toga da vas dete ne posluša i izgubi poštovanje prema vama.

Foto: Pexels

Budite svesni

Da biste izbegli kršenje obećanja, bolje je ne koristiti reč „obećanje“. Roditelji treba da vode računa o svom jeziku. Takođe, deca mnogo uče od svojih roditelja. Kako odrastu, mogu postati prekršioci obećanja. Mogli bi pomisliti da je sasvim u redu prekršiti obećanja.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti