Претрага
Претрага
Close this search box.

Feng shui otkriva gde postaviti bambus za obilje, ljubav i zdravlje: U azijskoj mitologiji se veruje da su ljudi potekli iz stabla ove snažne biljke

Foto: Feng Shui-LoveToKnow/ Getty Images/ AKAY

U nekoliko azijskih kultura se veruje da ljudski rod potekao iz bambusovog stabla. U filipinskom mitu o stvaranju sveta se kaže da su prvi muškarac i žena nastali od rascepljenih bambusovih stabala na ostrvu nakon borbe neba i okeana. Bambus je simbol sreće, a ova biljka je povezana sa svih pet elemenata, što je čini jednom od vodećih biljaka za privlačenje i napredak u feng shuiju.

Verovanje je da na bambus treba zavezati crvenu traku, a da ga treba držati u metalnoj posudi/vazi. Ako je to keramička posuda, treba da sadrži nešto metalno, kao što je novčić ili figurica.

Kako biste privukli više prosperiteta, stavite tri ili devet stabljika bambusa u ugao bogatstva u vašem domu. Da biste pronašli taj ugao, stanite na prednji ulaz svoje kuće ili sobe i locirajte krajnji levi ugao. Postavite svoj srećni bambus ovde s namerom da nastavite rast i širenje vaših finansija.

Foto: The Spruce

Takođe, postavljanje srećnog bambusa u ugao odnosa može pomoći u podršci vašoj nameri da uspostavite harmoničan odnos između vas i vašeg sadašnjeg ili budućeg partnera. Da biste pronašli područje odnosa u vašem domu, stanite na ulazna vrata i locirajte krajnji desni ugao svog doma. Možete pronaći područje odnosa i u vašoj spavaćoj sobi tako što ćete stajati na vratima spavaće sobe i locirati krajnji desni ugao sobe. Postavite vazu s vodom u ovo područje s dve stabljike bambusa: jedna koja predstavlja vas, a druga vašeg partnera. Najbolje je ako su stabljike slične veličine, što simbolizuje uravnotežen odnos između vas i partnera.

Kako će bambus reagovati i na energiju u vašoj kući i šta može privući, zavisi i od broja bambusa koje imati u domu:

  • Dve stabljike predstavljaju ljubav.
  • Tri stabljike sreću, bogatstvo i dug život.
  • Pet stabljika predstavlja područje života koje utiče na bogatstvo.
  • Šest stabljika predstavlja sreću i bogatstvo.
  • Sedam stabljika predstavlja dobro zdravlje.
  • Osam stabljika rast.
  • Devet stabljika predstavlja veliku sreću.
  • Deset stabljika predstavlja savršenstvo.
  • Dvadeset i jedna stabljika predstavlja moćan blagoslov.
Foto: 21OAK

sensa.story.hr/nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti