Претрага
Претрага
Close this search box.

FENG SHUI SAVETI ZA 2023. GODINU: U nekoliko koraka učinite svoj dom oazom mira i prosperiteta

Foto: Shutterstock

Prema kineskom horoskopu, pred nama je godina Vodenog Zeca. Evo šta feng shui stručnjaci savetuju za uređenje prostora u 2023.

Saznajte kako primeniti feng shui filozofiju uređenja prostora u 2023. godini u svakoj prostoriji u svom domu:

Dnevna soba – Idealna je dobro osvetljena, prozračna soba bez nereda. Preporučljivo je koristiti biljke da biste u prostor uneli element drveta. Stručnjaci kažu da treba izbegavati kaktuse, a poželjno je dnevnu sobu ukrasiti biljkama sa zaobljenim listovima. Krajnji levi ugao od ulaza u vašu dnevnu sobu smatra se kutkom bogatstva, zbog čega ovaj prostor ne treba zanemariti. Ovde se preporučuje upotreba elemenata drveta i vode. Biljke u tegli i obilje prirodnog svetla donose prosperitet.

Spavaća soba – Seksualni život, kvalitet sna i unutrašnji mir povezani su s ovom prostorijom. Stoga je važno da vaš krevet bude u dobrom položaju. To znači da biste iz kreveta trebali videti vrata. Takođe, u vašoj spavaćoj sobi ne bi trebalo biti prepreka ili nereda. Iz sobe izbacite elemente vode. Razlog je u tome što voda gasi vatru, što simbolično utiče na manje strasti u spavaćoj sobi. Od boja, feng shui stručnjaci preporučuju zelenu za prekrivače i jastuke jer deluje opuštajuće. Takođe, zemljani tonovi i keramika mogu privući pozitivnu energiju.

Kuhinja – Mešavina soli i vode se preporučuje za čišćenje površina kako bi se isprala loša i privukla dobra energija. Izbegavajte čuvanje polomljenih predmeta – posuđa, oštećenih čaša i šoljica te uređaja koji ne rade…

Kupatilo – Povoljna lokacija za postavljanje kupatila u vašem domu je severoistok. Kupatila imaju najniži izvor energije. Stručnjaci za feng shui ističu upotrebu pletenog pruća i korištenje svetlih i toplih nijansi poput svetloplave, zelene, bele i žute. Iznad svega, preporučuje se često čišćenje i uklanjanje nereda.

sensa.mondo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti