Претрага
Претрага
Close this search box.

GLAVOBOLJA JE PROŠLOST s ovim napitkom: Popijte ovaj čaj i tegobe će nestati očas posla

Pexels

Za pravljenje čaja potrebna vam je jedna voćka i jedan začin, a priprema je vrlo jednostavna.

Najčešći uzroci jakog bola u glavi su stres, zabrinutost, mogu biti problemi sa sinusima, ali i nedostatak sna, kao i dehidracija.

Neke vrste glavobolja mogu da traju i po nekoliko dana, što ometa normalno funkcionisanje u svakodnevnom životu i stvara nervozu.

Pomoću ovog narodnog čaja, bol u glavi ćete brzo ublažiti. Pijte čaj svakog dana, tokom dve nedelje i zaboravićete da ste ikada imali glavobolju, tako tvrde oni koji su ga pili, kažu da se glavobolja posle ređe javlja, a da čaj pomaže i kod migrene. Za ovaj čaj po narodnom receptu, potrebni su vam jabuka i lovor.

Sastojci:

1 jabuka
3 lovorova lista

1 litar vode

Priprema:
Jabuku očistite i isecite na manje komade. Prokuvajte vodu, dodajte lovorov list i kuvajte 5 minuta. Dodajte jabuke i sklonite sa šporeta. Poklopite i ostavite da odstoji 10 minuta. Procedite tečnost, a po želji možete dodati malo meda. Popijte ovaj čaj ujutru na prazan stomak ili uveče pre spavanja. Pijte ga svakog dana, dve nedelje i glavobolja će se ređe javljati.

Napomena: Pre upotrebe ovog čaja, posavetujte se sa svojim lekarom ili nutricionistom.

Mnogi drugi čajevi imaju svoja delotvorna svojstva.
Čaj od artičoke i đumbira eliminiše toksine iz organizma, sagoreva masti i čisti debelo crevo od nataloženih ostataka hrane, koji ukoliko se redovno ne izbacuju, mogu se mesecima zadržati u debelom crevu, što nikako nije zdravo. Đumbir i artičoka pospešuju varenje i smanjuju nivo lošeg holesterola u krvi.

Đumbir pomaže kod mnogih unutrašnjih upala, idealan je za bolove u stomaku uzrokovane lošim varenjem.
Ovaj čaj se jednostavno priprema. Prvo što treba da uradite je da stavite vodu da proključa. Kad voda provri, dodajte artičoku i đumbir. Kuvajte oko 30-40 minuta, da artičoka sasvim omekša i pusti sav sok. Nakon toga, dobijeni čaj procedite. Ostatke artičoke možete iskoristiti za salatu, uz dodatak ulja i sirćeta. Proceđeni čaj sipajte u staklenu flašu. Piti po jednu čašu ovog čaja ujutru na prazan želudac, nakon ručka, predveče, i nakon večere. Ovaj čaj piti svakog dana, tokom 8 dana zaredom, i primetićete znatno poboljšanje.
Aloja je medicinska biljka kojoj se svakodnevno pripisuju mnoga lekovita svojstva. Idealna je, tako reći pravi saveznik za čišćenje creva. Jako je korisna za sve one koji pate od problema sa debelim crevom. Aloja je blagotvorna upravo zbog toga što:

Aloja deluje kao prirodno sredstvo za hidriraje čitavog crevnog i digestivnog trakta. Pročišćava organe za varenje tako što eliminiše toksine i druge štetne materije nakupljenje u crevima. Ublažava grčeve, umiruje i sprečava zatvor. Kombinacijom lipe i aloje, dobija se čaj sa umirujućim dejstvom koji neutrališe toksine i doprinosi njihovom izbacivanju iz organizma i creva.

srbijadanas.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti