Foto:turismo.puglia.it

Gostoprimstvo domaćina zemlje u koju putujemo neumnjivo je među najvažnijim faktorima kakav će biti naš konačan dojam o toj zemlji. Doček lokalaca posebno je važan ako putujete sami i svakako da je lepo osećati se dobrodošlo.

Zato je popularni servis za pronalaženje smeštaja Booking.com istražio više od 240 miliona recenzija korisnika kako bi otkrio „najgostoljubivija mesta na Zemlji za 2023.“. Stranica je zatim sastavila listu odredišta na kojima ćete najverovatnije dobiti najbolje gostoprimstvo.

Na vrhu liste našao se preslatki italijanski grad Polinjano a Mare (Polignano a Mare). Grad na italijanskoj jadranskoj obali poznat je po svojemu spektakularnom položaju na vrhu litice i belim šljunkovitim plažama, a takođe ima gomilu izuzetnih restorana, hotela i pansiona.

Sledeći na listi je grad Hualien u Tajvanu, poznat po noćnim marketima i područjima prirodne lepote, dok je bronzanu medalju osvojio San Sebastian u severnoj Španiji, globalno cenjeno gastronomsko odredište, koje se može pohvaliti i s nekoliko restorana ocenjenih Mišelinovim zvezdicama.

U 10 najboljih još su se nakon spomenutih, redom našli: Drezden (Nemačka), Klaipeda (Litvanija), Jork (Engleska), Ušuaja (Argentina), Porto De Galinhas (Brazil), Meksiko siti (Meksiko) i Gold Koust (Australija).

punkufer.hr

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments