Претрага
Close this search box.

GREŠKE KADA PRAVITE RIŽOTO Potkradu se i iskusnim domaćicama, a zato je gnjecav ili lošeg ukusa

Foto: elements.envato.com

Ako vam rižoto ispada bezukusan moguće je da pravite neku od navedenih greški.

1. Pogrešan pirinač

Prva greška kada pravite rižoto je kupovina pogrešnog pirinča. Izaberite karnaroli sa dužim zrnom, biće kremast i teže će da se prekuva.

2. Ispiranje vodom

Da bi rižoto ispao savršen treba da zadrži svoju lepljivu konzistenciju. Ako perete pirinač uklonićete skrob koji je ključan za dobijanje kremaste teksture.

3. Koristite puter 

Bolje je da koristite ulje pri pripremi rižota, posebno u receptima sa morskim plodovima.

4. Predugo prženje

Pirinač pržite samo 1 minut u tiganju, ne duže od toga.

trpeza.alo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti