Ko je “vladar” vašeg znaka?

       
Foto: Space.com

Svaki znak ima svoju planetu koja “vlada” njime.

Ovan

Vaš vladar Mars voli da bude prvi i pobeđuje i neretko udara tempo svim ostalim znakovima Zodijaka. Prema rimskoj mitologiji, Mars je Bog rata. On je i simbol energije, strasti, takmičarskog duha, odvažnosti, akcije. Daje vam liderske osobine.

Bik

Imate tu čast da vas vodi Venera koja će uvek znati da izabere dobru hranu, fine tkanine. Zbog njenog uticaja skloni ste razmaženosti i svet oko sebe doživljavate kroz mirise i dodire. Boginja ljubavi takođe igra ulogu u vašoj dubokoj odanosti.

Blizanci

U rimskoj mitologiji, Merkur je bio glasnik bogova. Vaša planeta podstiče vas da činite isto na način da delite stečeno znanje, informacije, svoje misli i ideje s drugima. Imate jak intelekt koji vapi za novim znanjima. Puno razmišljate i mnogo stvari odjednom vam privlači pažnju, pa vam je teško da mirujete.

Planeta Merkur; foto: Science

Rak

Vaši su osećaji podložni su naglim promenama, poput plime i oseke. Sigurno je da je za to zaslužan vaš vladar Mesec koji utiče na plimu i oseku. Osetljiviji ste i ranjiviji od drugih znakova, upijate tuđa raspoloženja, više ste u kontaktu sa svojim osećajnim dubinama. Mesec predstavlja arhetip majke, pa ste vrlo brižni i imate snažan poriv prema negovanju onih koje volite.

Lav

Vaš vladar je Sunce. To sunce u vama želi biti primećeno, želi svojim sjajem da opčini druge i ako se nečega boji to je prosečnost. Sunce u horoskopu predstavlja naše ‘ja’, temeljna načela bića koja čine ono što jesmo, dakle identitet.

Devica

Vi delite svog vladara s Blizancima, ali Merkurovi kvaliteti su u vašem znaku nešto drugačiji od onih kod Blizanca. Vi ste vešt analitičar, logika je vaša jača strana. Precizni ste, volite da planirate i mnogo energije ulažete u rad, bilo da je reč o poslu ili dovođenju stvari u red. Rođeni ste da biste organizovali stvari i pomagali drugima u njihovom sprovođenju.

Vaga

Venera vlada vašim znakom, isto kao i Bikom. I vama je dat smisao za šarm, talent za zavođenje. U vašem slučaju Venera vas jako usmerava na odnose s drugima. Ne podnosite samoću, potrebni su vam ljudi. Postoji i ta stalna težnja prema ravnoteži, skladu, poštenju.

Škorpija

Vaš vladar je Pluton, najudaljeniji, a najmoćniji znak Sunčevog sistema. Pluton je povezan s podsvešću, smrću i ponovnim rođenjem i to vas često stavlja u poziciju žudnje prema misterijama. Pluton vam daje sposobnost da stupite u kontakt s podsvesnim i to vas čini jednim od najmoćnijih znakova u Zodijaku.

Strelac

Planeta Jupiter, koja u Zodijaku deli sreću, koja podstiče na lični rast, na razvoj kako ličnih, tako i profesionalnih ambicija. S njim želite znati, obrazovati se, putovati u daleke krajeve, upoznavati druge kulture i narode. Spontani ste, iskreni, a optimizam je jedna od vaših vrlina.

Jarac

Vašim znakom vlada Saturn, planeta karme. S njim dajete značenje onome što se događa i naporno radite kako biste postigli nešto. Vi se uspinjete sporo i nikud vam se ne žuri jer znate da ćete pre ili kasnije stići na cilj. Ova planeta vam daje osećaj dužnosti.

Vodolija

Uran vam daje originalnost, sposobnosti da vidite ono što dolazi i budete korak ispred drugih. Prezirete stereotipe, bežite od ograničenja i jedino što vam je važno je sloboda.

Riba

Vaša planeta vladar u rimskoj mitologiji je bog mora, Neptun. Voda je simbol osećajnosti, dubina do kojih je nekad teško dopreti. Neptun vam daruje maštovitost, kreativnost, često i nadarenost za umetnost. Imate jaku intuiciju i povezujete se s drugima kroz nebom darovanu empatiju i sposobnost dubokog saosećanja.

Planeta Neptun; foto: The Independent

Autor: nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments