Sezona Rakova- evo šta treba znati o ovom znaku zodijaka

       
Foto: Consious Reminder

Osobe rođene u znaku Raka na glasu su kao konzervativni, kućni tipovi s prilično komplikovanom ličnošću. Oni nipošto nisu površne osobe, osećaju se najsigurnije u poznatom okruženju, a veliku pažnju pridaju odnosima s bliskim osobama.

Ovaj senzibilni znak pod vladavinom je Meseca i zbog svoje ponekad preterane emotivnosti često zbunjuju okolinu, a osete li se povređenima, baš poput raka zatvoriće se u svoj oklop odbijajući svaku komunikaciju.

Rakovi su najsrećniji kad s drugima dele svoju ljubav prema onome što ih zanima. Imaju izraženu kreativnu stranu i svojom maštom će doći do inovativnih rešenja na poslovnom planu. Spontanost je njihov pokretač i u donošenju odluka oslanjaće se na svoju intuciju više nego na razum.

Oni su potpuno predani svom užem krugu bliskih osoba i spremni su učiniti ponekad i nezdrave kompromise kako bi održali imidž srećne porodice- zbog toga im preti opasnost od biranja sebičog partnera koji će više uzimati nego dati. S druge strane, spremni su s partnerom deliti sve obaveze, jer to je ono što im daje osećaj sigurnosti i spremnosti za ozbiljniji korak.

U stanju su da pokrenu planine kako bi deci osigurali sve što im je potrebno i često ih obasipaju nepotrebnim poklonima. Rakovi su izrazito ponosni na svoju decu i gledaju ih kao produžetke svoje ličnosti, što ponekad može biti mač sa dve oštrice. Učiće ih manirima i pravilnom ponašanju i uvek očekivati od njih da se pristojno ponašaju u javnosti.

Kad je reč o prijateljstvu, Rakovi se raduju novim poznanstvima, ali su osetljivi prema osobama koje njihov bliski krug ne prihvata. Obožavaju kućna druženja i intimnu atmosferu nad kojom imaju kontrolu i osećaju se dovoljno opušteno da se otvore i pokažu kakvi su.

Strah od odbijanja prevladava u njihovoj ličnosti i moraju osećati sigurnost kako bi izrazili svoje osećaje. Mogu biti sramežljivi i pod uticajem straha zatvore se u svoj oklop. Poznati su kao zlopamtila i gomilaće bes u sebi dok ne eksplodiraju. Nisu skloni praštanju, ako ih jako povredite. Zbog svoje nežnosti i velikog srca, jedan su od najemotivnijih znakova zodijaka.

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: