Претрага
Претрага
Close this search box.

Instagram kreće u akciju – Usmerena je protiv OVAKVIH naloga

Foto: Pexels

Instagram će uskoro promeniti algoritam kako bi ograničio doseg naloga koji samo kopiraju i objavljuju tuđi sadržaj, dajući pritom više šansi manjim kreatorima da dođu do nove publike. Promena algoritma fokusirana je na smanjenje vidljivosti takozvanih “agregatorskih naloga” koji ne doprinose originalnim sadržajima.

Prvi korak u planu Instagrama je izmena algoritma koja omogućava svim kreatorima jednake šanse da njihovi video klipovi postanu viralni na platformi, prikazujući ih prvo manjoj publici. Najuspešniji Reels video klipovi će zatim biti prikazivani sve većem broju gledalaca.

Drugi korak je stroža kontrola agregatorskog sadržaja. Instagram će, kad otkrije dve ili više identične objave na platformi, preporučiti samo originalni sadržaj. Repostovani sadržaji imaće direktan link ka originalnom kreatoru, što će značajno smanjiti gledanost naloga koji se bave repostovanjem.

Ako nalozi deset ili više puta u poslednjih 30 dana objave sadržaj koji nisu sami kreirali ili značajno unapredili, Instagram ih neće uključivati u preporuke sadržaja na platformi. Agregatori će moći da se vrate u sekciju preporuka nakon 30 dana, ako prestanu da objavljuju neoriginalan sadržaj. Međutim, pratitelji tih naloga i dalje će moći da vide njihove objave.

Ove izmene algoritma, koje se očekuju u narednim mesecima, samo su najnovije u nizu promena koje Instagram sprovodi kako bi poboljšao upotrebljivost platforme, uključujući mogućnost uređivanja razgovora, isključivanje potvrda o čitanju, kao i masovno brisanje zahteva za praćenje i označavanje koje smatra spamom.

Ovaj korak možda delimično odgovara na žalbe kreatora da njihovi pratioci ne vide njihove objave, što je dovelo do smanjenja interakcije i vidljivosti originalnog sadržaja na platformi.

pink.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti