Претрага
Претрага
Close this search box.

Instagram pooštrava politiku- Aplikacija će automatski SAKRITI OVE SADRŽAJE kod korisnika MLAĐIH OD 18 GODINA, isto pravilo važiće i na FEJSU

Foto: BBC.com

Nakon više od šest godina od tragične smrti Moli Rasel, 14-godišnjakinje koja je izvršila samoubistvo, Instagram konačno sakriva sve objave koje mogu ozbiljno naškoditi tinejdžerima.

Aplikacija u vlasništvu Meta blokiraće postove koji se odnose na samoubistvo, samopovređivanje, poremećaje u ishrani i druge vrste “sadržaja neprikladnog uzrastu” za korisnike mlađe od 18 godina.

Svako od 13 do 17 godina automatski će dobiti blokadu na Instagramu, kao i na Fejsbuku, i neće moći da je isključi, iako će se ukinuti kada napune 18 godina.

To znači da neće videti nijednu od ovih objava na svom Instagram “zidu” i pričama, bez obzira da li je neko koga prate ili ne podelio.

U novom postu na blogu, kompanija Meta je istakla da će blokada sadržaja neprikladnog za uzrast na Instagramu i Fejsbuku biti uvedena širom sveta u “narednim mesecima”.

-Želimo da tinejdžeri imaju bezbedna iskustva koja odgovaraju uzrastu u našim aplikacijama- rekao je tehnološki gigant i dodao:

-Razvili smo više od 30 alata i resursa za podršku tinejdžerima i njihovim roditeljima i proveli smo više od jedne decenije razvijajući politike i tehnologiju za rešavanje sadržaja koji krši naša pravila ili koji se može smatrati osetljivim. Danas najavljujemo dodatne zaštite koje su fokusirane na tipove sadržaja koje tinejdžeri vide na Instagramu i Fejsbuku.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага