Претрага
Претрага
Close this search box.

Izađite iz zone komfora: Lični rast je težak, ali lepo je biti nezavisan, evo i na koji način

Foto: Pexels

Odrastanje i lični rast i razvoj nisu uvek laka stvar. Naravno, lepo je biti nezavisan i imati potpunu kontrolu nad životom, ali to takođe nosi određene odgovornosti.

Usled sazrevanja i izlaska iz zone komfora, čovek lako zaboravi da je on taj koji sad mora da brine o sebi, jer lični rast nije uvek udoban i prijatan. Ponekad to znači ostaviti toksične veze u prošlosti, napustiti partnere koji nisu dobri za nas ili recimo naučiti kako da kažete ne ljudima.

Postoje neke manje prijatne stvari koje znače da rastete i razvijate se kao osoba i ukoliko ih primetite ne trebate da paničite, piše pult24.

U nastavku članka donosimo 9, ne baš tako prijatnih, stvari koje znače lični rast.

1. U ovom trenutku života vam je neprijatno

Niste zadovoljni svojom trenutnom situacijom i svakim danom postajete sve nezadovoljniji. Imate jak osećaj i prosto znate da vaš život treba da se promeni i izgleda drugačije. Stalno prispitujete svoju životnu svrhu i osećaj sumnje se pojačava.

Pitate se da li život ima smisla. Neudobnost je deo rasta pojedinca i ukoliko se osećate ovako, bilo bi dobro da prihvatite ovaj osećaj.

2. Vaš društveni krug se smanjuje

Uprkos brojnim internet prijateljima, u realnosti prijatelje možete da izbrojite na prste jedne ruke. Provodite manje vremena sa ljudima koji vam crpe energiju i donose samo negativnost. Imate potrebu da ih se oslobodite i zato ulažete više vremena u ljude koji vam znače.

3. Učite kako da kažete ne

Učite da kažete ne stvarima koje vam ne prijaju. U početku ste zbog toga osećali krivicu, kao da se nekoga izneverili, ali sada znate da je najvažnije sebe staviti na prvo mesto.

To ne znači da ste sebični, jednostavno niste voljni da ugađate drugima. Postavljate granice i nećete da se obavezujete na više nego što možete da podnesete.

4. Plašite se neuspeha

Brinu vas promene, brine vas nepoznato. Strah vas je da nećete ništa postići u životu. Brine vas šta vam budućnost nosi. Morate preuzeti rizik da biste došli do cilja.

5. Više vremena provodite sami

Uživate u vremenu samoće, tada se mentalno punite i odmarate. To je postala vaša dnevna rutina.

6. Ne brine vas šta drugi misle o vama

Komentare drugih više ne shvatate lično. Život je prekratak da biste se bavili mišljenjima drugih.

7. Čini vam se kao da vas više ništa ne uzbuđuje

Život je postao predvidiv, vaša rutina postala je dosadna. Više ne osjećate uzbuđenje kao ranije. Duboko u sebi znate da morate da radite na sebi i da počnete da se bavite svojim strastima.

8. Selektivno izlazite

Birate ljude i mesta na koja ćete izaći. Osetljiviji ste.

9. Provodite manje vremena na internetu

I dalje ste onlajn, ali radije birate realno druženje, nego komunikaciju preko interneta.

24sedam.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti