Претрага
Претрага
Close this search box.

Izlagao na CARTIER izložbi svoje TIJARE, a sada ŽIVI i STVARA u Novom Sadu! Njegove kreacije nosila je predstavnica RUSIJE na Evroviziji, a evo gde možete pogledati njegovu izložbu (FOTO)

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić/Ilustracija

Došao je u oktobru iz Moskve, a Novi Sad je izabrao za svoj novi dom. Svetski i ruski poznati dizajner ruskih tijara Johan Nikadimus svoj izložbeni prostor u Novom Sadu našao je u Maat art storu u Katoličkoj porti, a ekskluzivno za naš portal otkrio je sve o svom radu

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Nikadimusu se put ukrstio sa Srbijom i doveo ga u Srpsku Atinu, koju je izabrao zbog inspiracije i tišine grada. U Maat art storu izlaže svoju kolekciju inspirisanu art deko stilo, Vizantijom i kraljevskim nakitom. Izložbu možete posetiti do subote od 13.00 do 19.00 časova.

-Novi Sad ima simboliku u svom imenu i daje mi inspiraciju. Dva meseca mi je bilo potrebno da napravim šest tijara, a sve radim ručno. Ovo je moj dizajn inspirisan starom Rusijom i rađene su tradicionalnom tehnikom- ističe za naš portal dizajner.

Najskuplja tijara u kolekciji Nikademusa košta 1550 evra, foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Svoje tijare radi zlatovezom, biserima, dragim kamenjem, a ni na jednu ne možete da ostanete ravnodušni. Tako nisu mogli da ostanu ni iz svetski poznate francuske kuće luksuzne robe Cartier (Kartije), kada su ga 2021. godine pozvali da bude u uskom krugu dizajnera na izložbi zatvorenog tipa za kupce ovog brenda u Sankt Peterburgu, a inspirisane ruskim ornamentima.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Iza ovog komada stoji veoma duga istorija. Kruna je simbol- one sa više elemenata luksuza mogle su da priušte samo mlade devojke pred udaju čije su porodice bile imućne, dok su one sa manje mogućnosti nosile jednostavnije tijare. To je bilo kao da danas nemate telefon, prosto ste morali to da imate. Vi ste žena i morate da budete posebni. Želim da dijademe probude osećaj posebnosti kod žena- tvrdi Rus.

Jednostavnije tijare nosile su manje imućnije Ruskinje; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Najskuplja tijara u njegovoj trenutnoj kolekciji iznosi 1.550 evra, a tri će nakon izložbe biti poslate kupcima u Moskvi.

-U životu nam treba više bajki, princeza, istorije. Zato sam odlučio da se ovim bavim proteklih devet godina- zaključuje Nikadimus.

Ivona Karan

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti