Претрага
Претрага
Close this search box.

Iznenađujući razlog zašto je više beba začeto tokom praznika- a nije zato što parovi imaju više seksa

Foto: Pexels

Bejbi bum krajem avgusta je dobro uspostavljena pojava. Tokom praznika, veća je verovatnoća da ćete se sa svojim partnerom više vremena provoditi kod kuće i manje je verovatno da ćete izlaziti napolje po hladnoći. Ovo bi moglo značiti više vremena za trudnoću.

Istraživanje pokazuje da bejbi bum nije zato što imate više seksa. Umesto toga, možda postoji biološka komponenta povećanog pravljenja beba na odmoru.

Dokazi sugerišu da bi to moglo biti zato što sperma favorizuje niže temperature.

Studija u časopisu Obstetrics & Ginecologi pokazala je da se kvalitet sperme poboljšava zimi u odnosu na leto, prenosi Dejli mejl.

Foto: Pexels

Istraživači su otkrili da muškarci sa normalnom proizvodnjom sperme imaju najzdraviju spermu zimi i u rano proleće. Pored toga, jajna ćelija žene – zrela ženska reproduktivna ćelija – postaje prijemčivija za spermu u ovo doba godine.

-Na osnovu naših rezultata, (normalna) sperma će se bolje ponašati zimi, dok slučajeve neplodnosti povezane sa malim brojem spermatozoida treba ohrabriti da biraju proleće i jesen- napisali su istraživači.

Doba godine takođe može uticati na zdravlje bebe. Studija iz 2013. pokazala je da su bebe koje su začete u maju imale 13 odsto veće šanse da se rode prevremeno, a u proseku su rođene nedelju dana ranije.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti