Cezar salata, kulinarsko remek delo italijanskog šefa Cezara Kardinija, prvi put je poslužena 1924. godine. Vek kasnije, originalni recept čeka vas na našem Virtuelnom kuvaru.
Cezar salata jedan je od traženijih recepata na našem Virtuelnom kuvaru, jedinstvenom online projektu koji je za kratko vreme postao neizostavni asistent velikog broja korisnika.
Osmišljen da pruži najbolje iskustvo, Virtuelni kuvar je sastavni deo portala Žena.rs.
Pored impresivne baze recepata koji se svakodnevno dopunjuju, Virtuelni kuvar je sjajan alat za sve one koji žele da unaprede svoje kulinarske veštine, da se inspirišu novim idejama, ali i da vreme u kuhinji učine lepšim, lakšim i zabavnijim.
Cezar salata by Cezar Kardini
Potrebno je:
4 glavice rimske zelene salate, ohlađene
2 šake krutona
6 kašika hladno ceđenog suncokretovog ulja (aromatizovanog belim lukom)
4 kašike maslinovog ulja
1 kašika Vorčester sosa
1 jaje
sok od 3 limuna
so i crni biber
6 kašika rendanog parmezana
Priprema:
Odvojite listove salate, dobro ih operite, protresite, ocedite i ohladite u frižideru.
Za aromatizovano ulje, zgnječite čen belog luka i stavite ga na dno staklene posude od pola litre. Napunite je uljem i posle 7 dana ga koristite po potrebi. Čuvajte ga na kuhinjskoj temperaturi.
U odgovarajuću posudu stavite listove salate, dodajte krutone, a zatim sve prelijte dresingom koji ćete napraviti od jajeta, kombinacije maslinovog i aromatizovanog ulja, Vorčester sosa, začina i soka od limuna.
Sve zajedno lagano izmešajte i poslužite, tako što ćete parmezan rendati isključivo pred gostom. Prijatno i ne zaboravite da posetite naš Virtuelni kuvar!
zena.blic.rs