Претрага
Претрага
Close this search box.

KAKO DA POBEDITE U TUCANJU JAJIMA ZA USKRS: Trikovi koji će vam pomoći da izaberete najjače

Foto: Time

Bez tucanja jajima ne možemo da zamislimo Vaskrs. Mališani se posebno raduju tome, ali i oni stariji u kojima se probudi takmičarski duh. Ako ste i vi jedan od njih, onda je važno da se pripremite na vreme i pokažete umeće na delu uz nezaobilaznu radost, jer to je i poenta Vaskrsa, najradosnijeg hrišćanskog praznika.

Čvrstoću jaja možete da testirate tako što ćete ga prvo kucnuti zubima. Kvalitetno jaje stvoriće lagan, jak zvuk, dok će slabija zvučati prigušeno. Dešava se da se pojedinci našale, te ne zaziru ni od prevare, tako što podvaljuju jedni drugima drvena ili plastična jaja. Ali svakako to nije poenta takmičenja…

Foto: Pixabay

Što se tiče odabira prirodno najjačeg kokošjeg jaja, stručnjaci kažu da iz korpe treba birati što manja, špičastog oblika. Osim toga, najvažnija je struktura jaja – birajte ono jaje čija je ljuska na dodir najgrublja. Kada se kucate jajima, trudite se da vaš protivnik pogodi palac, a ne jaje. Takođe, bilo bi dobro da budete uvek prvi koji će birati jaje, inače će vam ostati ona veća. Veće jaje nije nužno i bolje. Uzmite što manja jaja jer su ona u pravilu jača i imaju precizan uski vrh, piše hrvatski 24sata.

mondo

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti