Vaša bašta je prepuna tikvica koje ne znate kako da iskoristite ili ste jednostavno kupili previše zato što su izuzetno povoljne. Ovaj recept rešiće vam taj problem, a uz to će verovatno postati i vaš omiljeni način pripreme ovog fenomenalnog povrća.
U ovom receptu za kremastu testeninu od tikvica nema pavlake za kuvanje. Umesto toga, pečene tikvice u kombinaciji sa aromatičnim parmezanom stvaraju ukusan, kremasti sos za testeninu.
Savršeno kao glavno jelo bez mesa ili kao prilog uz vaš omiljeni protein.
Ovo je brz, jednostavan i ekonomičan način da iskoristite tikvice.
Lagana, kremasta pasta idealan je lagani, letnji obrok koji možete čuvati u frižideru do četiri dana, piše 24 sedam.
Sastojci:
1 srednji luk
6 čenova belog luka
700 g tikvice isečene na veće kocke
2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
125 ml bujona
1/2 kašičice soli i crnog bibera po ukusu
100 g parmezana
400 g testenine bilo kog oblika
Priprema:
Isečenu tikvicu pospite seckanim belim lukom, crnim lukom, maslinovim uljem, solju i biberom i rasporedite na pleh.
Pecite na 200 stepeni oko 25 minuta, dok ne omekša i ne porumeni, uz jedno mešanje posle 15 minuta.
U međuvremenu, skuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju.
Odvadite pola šolje vode od kuvanja testenine, a nju ocedite i vratite je u šerpu.
Izvadite povrće iz rerne kada je gotovo i prebacite u blender. Dodajte parmezan i bujon. Pasirajte dok ne postane glatko.
Sos dodajte u testeninu, uz dodatak malo vode od kuvanja, kako biste proredili po svom ukusu.
Pospite svežim crnim biberom i po želji poslužite sa parmezanom.
zena.blic.rs