Претрага
Close this search box.

KREMASTI POTAŽ OD BUNDEVE: Najlepši ukus jeseni u toplom jelu koje greje i dušu i telo

Foto: elements.envato.com

Kraljica jeseni – bundeva u jednom od najlepših oblika i najjednostavnijih recepata

SASTOJCI: 400 g bundeve iseckane na kockice, 4 šargarepe iseckane na kolutove, 1 veći krompir iseckan na kockice, 1,5 l vode, svež peršun, 3 čena belog luka, 2 manja crna luka, so, biber.

PRIPREMA: U vodu staviti bundevu, šargarepu, krompir i crni luk i kuvati oko 20-35 minuta. Skuvano povrće ispasirajte pomoću štapnog miksera ili secka.

Ispasirano povrće vratite na šporet i dodajte so i biber, promešajte i kada provri, kuvajte još oko 3 minuta, pa dodajte u smesu iseckan peršun i beli luk.

Ovaj recept je postan, ali ako ne postite, za još lepši ukus možete dodati malo kiselog mleka ili pavlake prilikom služenja.

stil.kurir.rs

 

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti