Foto: K- LAGAN

Da li ljubav na prvi pogled zaista postoji ili je to samo mit? Sudeći po nauci, izgleda da za vas imamo lepe vesti!

  1. Počinjete da se osećate nesigurno i neprijatno kada upoznajete nekoga- Jedan od znakova je da se osećate veoma nesigurno kada ste sa osobom. Zvuči paradoksalno, zar ne? Zašto bismo se osećali tako pored osobe koja nam se dopada? Pa, prvo nije do osobe sa kojom ste, već do situacije u kojoj ste. Emocije vam se mešaju, jer je to sasvim nova situacija u kojoj ste se našli.
  2. Trudite se da što više stvari odmah saznate o toj osobi- Osećate želju da odmah saznate što više stvari o toj osobi, njegovom životu, interesovanjima, da pronađete što više zajedničkih stvari… Takoreći, postajete opsednuti ovom osobom.
  3. “Imate oči” samo za tu osobu, čak iako ste u prostoriji punoj ljudi- Kod ljudi u tim situacijama stvara se vizuelna opsesija tom osobom, koju nećete moći da racionalno objasnite. Koliko god se trudili da gledate negde drugde, vaš pogled će se vraćati samo na tu osobu.
  4. Imaćete osećaj kao da tu osobu znate dugo- Iako ste se tek upoznali, vi ćete imati osećaj da tu osobu poznajete veoma dugo. Kao da vam je samo predodređeno vreme i mesto na kojem je trebalo da se upoznate.
  5. Izoštravaju vam se čula i počinjete da primećujete sitnice- Kada provede vreme sa tom osobom, više ništa nećete uzimati sa rezervom. Obraćate pažnju na sitnice, na manire, mane i vrline.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments